Belišće - Tomislav (Cerna) 2:0LISTOPAD 2024FOTO: NK BELIŠĆE
NK BELIŠĆE
14.10.2024., 14:55
PROMJENA NA ČELU

Slavonija se nije dobro provela u Baranji, derbi bez pobjednika

Do ovoga vikenda lider Treće NL Istok pun je nade stigao u Baranju, a kući u Požegu vratio se bez ičega. Slavonija je izgubila od Borca (3:1), a izgubila je i prvo mjesto na tablici.

Borac nogometaše Slavonije nije ugostio na svom terenu u Kneževim Vinogradima jer se travnjak pokraj bazena uređuje, ali je i Karanac bio sretno mjesto za domaćine. Iako su na poluvrijeme otišli sa zaostatkom od jednog pogotka, Baranjci su sjajnom igrom u nastavku preokrenuli, zabili tri pogotka i aktualnog prvaka smijenili s "jedinice". Slavonija je povela u 27. minuti pogotkom svog prvog topnika Mateja Martinovića. Tih 0:1 bilo je do 58. minute, kada je Igor Antunić vratio stvari u egal. Nakon devet minuta novi pogodak u mreži gostiju, Ronald Sinisterra preokrenuo je na 2:1. Pobjedu Borca potvrdio je Ante Batinić u sudačkoj nadoknadi. U igru je ušao u 85. minuti, u 91. zabio za konačnih 3:1. Slavonija je u devet kola primila tri pogotka, onda došla u Baranju i u 90 i nešto minuta također inkasirala tri komada. Poraz Slavonije iskoristilo je Belišće, koje je novi lider trećeligaškog Istoka. Belišćani su na svom Gradskom stadionu ugostili i pobijedili "fenjeraša" Tomislav iz Cerne sa 2:0. Deni Stojanac je u 6. minuti doveo domaćine u vodstvo, Stjepan Salapić je u 52. postavio konačnih 2:0.

Derbi kola igrao se na "Buhaču" u Donjim Andrijevcima. Na tom igralištu kod Tomislava gostovala je Đakovo Croatia, a susjedski i derbi kola završio je bez pobjednika, 1:1. Postignuta su dva pogotka, ali derbi kola opravdao je očekivanja. Bila je to zanimljiva utakmica, igralo se žestoko, bilo je nekoliko prilika s obje strane, a sve najzanimljivije dogodilo se u desetak minuta drugog poluvremena. Stjepan Kruljac je u 50. minuti razveselio domaće navijače na "Buhaču", ali prednost Tomislava trajala je samo sedam minuta. Fabijan Petričević je izjednačio. U samoj završnici, u 90. minuti utakmice, Đakovčani su zabili gol, osječki sudac Oliver Romić najprije je pokazao na centar, a onda, na sugestiju pomoćnika, označio prekršaj u napadu, pa je s tih 1:1 završio derbi na "Buhaču". Radnici iz Dalja imali su bod u džepu do 85. minute u Slavonskom Brodu kod Vinogorca. No onda se ukazao Filip Mrvelj i zabio za 1:0, a taj jedan pogodak presudio je Radničkom, koji je pao na peto mjesto.

Valpovčani su kraj čepinske Uljare igrali desetkovani, ali pružili su solidnu igru i domaćin ih je na jedvite jade pobijedio. Karlo Ulm je doveo Čepinčane u vodstvo, Ivan Kos je u 75. izjednačio i, kad se činilo da će završiti bez pobjednika, Salvatore Bilobrk je u drugoj minuti sudačke nadoknade zabio za 2:1 Čepina. Svačić je ponovno odigrao dobru utakmicu kod kod kuće, ovaj put stradao je Bedem (2:0), a Svačić skočio na drugo mjesto tablice.

   
      Standings provided by Sofascore