Osijek, 28. 09. 2024., Stadion Gradski vrt, Zrinski Osječko 1664 - Dubrava Tim kabel (Zagreb), SuperSport Prva ligaSNIMIO BRUNO JOBST
BRUNO JOBST
11.10.2024., 07:00
SUPERSPORT PRVA LIGA

Slavonski dvojac na gostovanjima mora nešto uzeti

Hrvatska nogometna reprezentacija i subotnja utakmica u Maksimiru sa Škotskom u Ligi nacija malo su "pogurali" kalendar igranja u SuperSport Prvoj nogometnoj ligi. Većina utakmica 10. kola igra se u današnje popodne (petak), samo je jedan dvoboj na rasporedu u subotu (Orijent - Jarun) i jedan u nedjelju (Croatia Zmijavci - Vukovar 1991).

Lider iz Vukovara zatvara desetu dionicu u Imotskom, gdje traži nove bodove za još čvršće mjesto na jedinici. Iako je teren u Zmijavcima težak svakom gostu, bit će iznenađenje ako se momčad Branka Karačića s juga države u Slavoniju vrati praznih ruku. Vukovarcima ove sezone još nitko nije uzeo mjeru u prvoligaškom društvu, no u Imotskom treba biti oprezan jer Croatia nije nimalo bezazlen suparnik.

Parovi 10. kola

Sesvete - BSK (Bijelo Brdo), Zrinski Osječko 1664 - Rudeš (Zagreb), Dugopolje - Opatija i Cibalia (Vinkovci) - Dubrava Tim kabel (Zagreb) igraju danas (petak) od 15.30. Orijent (Rijeka) i Jarun (Zagreb) igraju u subotu, a Croatia (Zmijavci) i Vukovar 1991 sastaju se u nedjelju od 14.30.

I ostala slavonska trojka traži bodove, poglavito momčadi s dna, pretposljednji bjelobrdski BSK i fenjeraš Zrinski Osječko 1664. Nakon prošlotjednih 0:0 s Orijentom u Bijelom Brdu, momčad koju vodi Igor Budiša gostuje kod Sesveta, gdje je vrlo dobri domaćin apsolutni favorit. Bjelobrđani bi bili zadovoljni i bodom, no u takvoj su situaciji da u svakoj utakmici moraju ići na sva tri. U sličnoj poziciji je i Zrinski Osječko 1664., koji je u očajnom nizu i slobodnom padu. "Pivari" su već zaboravili kako je to nekoga pobijediti, čak šest utakmica nisu uzeli ni bod, a danas popodne im u Gradski vrt stiže momčad visokih ambicija - Rudeš. Zagrepčani su najavili da dolaze po sva tri boda, "pivari" moraju dati sve od sebe i napokon pokazati da nisu baš najgora momčad SuperSport Prve lige.

Cibalia se prošlog kola u susretu s Croatijom spasila poraza u 97. minuti (3:3), a u desetoj etapi ponovno igra kod kuće i na Bosutu čeka Dubravu Tim kabel. Vinkovčani su nakon devet kola peti na tablici, to uopće nije loše, pobjeda protiv Dubrave, koju je nedavno preuzeo Davor Mladina, pomaknula bi ih još malo prema gore.

   
      Standings provided by Sofascore