Dalj, 06. 10. 2024, Igralište u Dalju. Nogomet, Radnički - Borac (Kneževi Vinogradi), Treća NL, istok.snimio GOJKO MTIIĆ
GOJKO MITIĆ
11.10.2024., 19:25
TREĆA NOGOMETNA LIGA ISTOK

Prvak i lider gostuje u Baranji, derbi kola igra se u Donjim Andrijevcima

U vrhu poretka Treće NL Istok vlada gužva, od prošlog tjedna ponovno na "jedinici" stoluje aktualni prvak Slavonija iz Požege, koja u 8. kolu neće imati lagan posao u Baranji. Požežani gostuju u Kneževim Vinogradima kod Borca, koji ove sezone kraj svojih bazena nije izgubio. Slavonija stiže nešto uzeti, ali "borci" nisu baš najgostoljubljiviji domaćin te je njihov plan poslati Požežane kući bez ičega.

Prvak je na velikom ispitu u Baranji, a derbi osme etape igra se na "Buhaču" u Donjim Andrijevcima, gdje domaći Tomislav dočekuje Đakovo Croatiju. Oba kluba ove sezone imaju visoke ambicije i bore se za vrh, a u tom subotnjem ogledu bit će i onog susjedskog rivalstva. Trećeplasirani Andrijevčani imaju dva boda više od šestih Đakovčana, koji vjeruju kako će nakon današnje utakmice u ukupnom poretku preskočiti svog domaćina. Moglo bi na "Buhaču" biti zanimljivo gledateljima, jer obračun je to momčadi koje igraju efikasan nogomet, uostalom, uz Belišće, Tomislav i Đakovo Croatiju, dvije su to najefikasnije momčadi lige. Drugoplasirani Radnički iz Dalja ide u Slavonski Brod na noge Vinogorcu, koji je u nizu od dva poraza. "Radnici" igraju jako dobro, imaju sjajnu atmosferu u momčadi, ali kod Vinogorca ih ne čeka nimalo lagan zadata. Belišćani su prošlog kola slavili u derbiju u Đakovu i isprali gorak okus poraza od Valpovke, danas čekaju Tomislav iz Cerne, koji se nakrcao novim igračima, u prošlom kolu upisao je prvu sezonsku pobjedu i nije baš tako bezazlen suparnik. No Belišćani su apsolutni favoriti i trebali bi to ove subote potvrditi na svom Gradskom stadionu.

Parovi 8. kola

Susreti NAŠK (Našice) - Vuteks Sloga (Vukovar), Borac (Kneževi Vinogradi) - Slavonija (Požega), Vinogorac (Slavonski Brod) - Radnički (Dalj), Belišće - Tomislav (Cerna), Tomislav (Donji Andrijevci) - Đakovo Croatia, Čepin - Valpovka (Valpovo) i Slavija (Pleternica) - Graničar (Županja) igraju se danas (subota) od 15 sati, a u nedjelju, također u 15, sastaju se Svačić (Stari Slatnik) i Bedem (Ivankovo).