Leipzig, 24.06.2024. - Utakmica 3. kola skupine B na EURU nogometaša Hrvatska - Italija. Na fotografiji Frederico Dimarco, Luka Sučić.foto HINA/ Damir SENČAR/ abu

Luka Sučić

HINA/DAMIR SENČAR
9.10.2024., 18:49
BRATIĆI SUČIĆ OPET ZAJEDNO

Petar: Što bih uzeo od Luke? Njegov snajper

Nogometaši Hrvatske nastavljaju s pripremama za utakmice Lige nacija, onu subotnju sa Škotskom u Maksimiru, potom za gostovanje u utorak u Poljskoj. Pred novinare su prije treninga u srijedu izišla dva Sučića, bratići Luka i Petar.

Luka je prošlog vikenda zabio prekrasan prvijenac za Real Sociedad, na reprezentativno okupljanje došao je dobro raspoložen, krenulo mu je odlično u Španjolskoj, odmah je proglašen igračem mjeseca u Sociedadu. No kaže kako sad stavlja sa strane ono što se događa u njegovu klubu i La Ligi te mu je na pameti samo Hrvatska.

- Fokus je na reprezentaciji, ali kad se vratim... Zabio sam fenomenalan gol, šteta što nismo pobijedili, no sretan sam zbog prvijenca u Španjolskoj.

Kakva su očekivanja od ove dvije utakmice koje čekaju Hrvatsku?

- Drago mi je da smo se opet okupili. Čekaju nas dvije teške utakmice, pogotovo protiv Škotske. Vrlo su nezgodni iako još nemaju boda. Mislim da ćemo se dobro pripremiti i to vrhunski odraditi.

Je li vrijeme i za prvijenac u reprezentaciji?

- Nadam se, duže vrijeme sam ovdje i još uvijek čekam da zabijem prvi pogodak. Nadam se da će pasti baš sad na Maksimiru.

Dinamo uskoro igra protiv Salzburga, Lukina bivšeg kluba. Hoćete li navijati za svoje stare prijatelje ili za bratića Petra i Dinamo?

- Naravno da sam za bratića, navijam za svaki hrvatski klub koji igra međunarodne utakmice. Bit ću tad za Dinamo i bodrit ću ih, nadam se pobjedi - kaže Luka Sučić.

Njegov bratić Petar, igrač Dinama, također je na reprezentativno okupljanje došao u dobrom raspoloženju. Dinamo se izvukao iz krize, a on je zabio prekrasan pogodak Monacu u Ligi prvaka.

- Sad je maksimalan fokus na reprezentaciji, kako moj tako i ostalih igrača. Radimo malo taktike, pripreme, nadam se da će to biti dobro.

Kakva je razlika između igranja za klub i reprezentaciju?

- Na prvom okupljanju reprezentacije bilo je nervoze, puno pripreme. Prevelika je čast igrati za Dinamo i Hrvatsku. Za Hrvatsku je ipak drukčiji osjećaj, najljepša je stvar na svijetu igrati za reprezentaciju.

Možete li otkriti nešto o bratiću Luki što ne znamo?

- Luka voli puno spavati, stalno je na telefonu...

Koju biste igračku kvalitetu uzeli od Luke?

- Uzeo bih sigurno njegovu lijevu nogu, on ima snajper u lijevoj nozi.

   
      Standings provided by Sofascore