HNS
7.10.2024., 18:18
Mlade Vatrene čekaju kvalifikacije

Ivica Olić: Naša kalkulacija je uzeti svih šest bodova

Hrvatska A nogometna reprezentacija priprema se za utakmice Lige nacija, a pred hrvatskom U-21 vrstom dvije su utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2025., protiv Andore i Grčke. Mladi Vatreni će u Koprivnici u sklopu kvalifikacija za Euro 11. listopada ugostiti Andoru, a potom, 15. listopada, i Grčku.

- Radujem se ovom okupljanju. Matematičke kalkulacije govore da su nam dovoljna četiri boda, ali nije pametno igrati na bod protiv Grčke i nećemo igrati tako. Dosta puta se igranje na bod obilo o glavu raznim ekipama. Vjerujem u pobjedu protiv Andore, a onda i Grčke. To je naša kalkulacija, uzeti svih šest bodova. Imamo dobar kadar i igrače, vjerujem da mi to možemo - poručio je izbornik mladih Vatrenih Ivica Olić.

Na papiru je Andora mnogo lakši suparnik od Grka.

- Andora ima svoje kvalitete. Ne budemo li 100 posto u utakmici, bit će problema.

Dotaknuo se i mogućnosti skorašnjeg poziva Bruni Durdovu u U-21 reprezentaciju.

- Ne sumnjam da će jednom doći k nama, pa i u A reprezentaciju. Radujemo se svakom mladom igraču. Pred njim je da nastavi raditi ovako, težak je to put, ništa ne ide preko noći. Dosad je odradio nekoliko dobrih utakmica. Iz mog iskustva rekao bih da mu se ne smije stavljati teret A i U-21 reprezentacije. Nastavi li ovako igrati, dobit će pozive - dodao je Olić. 

Želim pomoći momčadi

Branić Matia Barzić Gutierrez sretan je zbog prvog poziva u hrvatsku mladu reprezentaciju, kaže kako dolazi pomoći protiv Andore i Grčke u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

- Sretan sam što sam pozvan. Želim pomoći i pridonijeti svime ekipi - izjavio je 20-godišnji stoper španjolskog drugoligaša Elchea za klupske stranice.

Barzić Gutierrez, sin Hrvata i Španjolke, rođen je u Madridu. Prošao je nogometnu školu Atletico Madrida, a prije godinu dana je došao u pomladak Elchea. Ove sezone priključen je prvoj momčadi iz istoimenog grada 200 kilometara od Valencije.