"Radnici" iz Dalja (crveno-bijeli) bili su bez milosti za Borac iz Kneževih Vinograda

"Radnici" iz Dalja (crveno-bijeli) bili su bez milosti za Borac iz Kneževih Vinograda

GOJKO MITIĆ
7.10.2024., 18:15
VIKEND PROMJENA

Belišću derbi na Pazarištu, Slavonija ponovno na vrhu

Prošlo je samo sedam etapa, ali ova sezona Treće NL Istok ponovno bi mogla biti itekako uzbudljiva i neizvjesna. Bar ako se po jutru dan poznaje... Nakon ovog vikenda opet je bilo promjena na vrhu, Đakovo Croatia je nakratko uživala na prvom mjestu ukupnog poretka, ali nakon poraza u derbiju kola na svom Pazarištu Đakovčani su svrgnuti s "jedinice", na kojoj je ponovno Slavonija.

Belišćani su u 6. kolu kod kuće izgubili od susjeda i velikog rivala Valpovke, ali gorak okus tog poraza isprali su na Pazarištu, gdje su "potukli" domaće Đakovčane. Derbi je opravdao očekivanja, igralo se žustro, napadački, sijevalo je ispred oba vratara, a pala su četiri pogotka. Bilo je šansi i na jednoj i na drugoj strani, ali prvi pogodak pao je tek u završnim minutama prvog poluvremena. Poveli su domaćini, za 1:0 zabio je bivši prvotimac Belišća Bruno Damjanović. Nisu se Đakovčani dugo radovali, već u sljedećoj akciji Ivan Mandić je na krivoj nozi uhvatio domaću obranu za 1:1. U drugom poluvremenu Đakovčani su djelovali nekako bolje, prijetili i kontrolirali igru, ali zabijali su Belišćani. I to u posljednjih desetak minuta. Kapetan Silvio Anočić u igru je ušao u 67. minuti i bio gostujući joker za pobjedu. Prvo je pogodio za 1:2, a potom asistirao Jakovu Jančeku, koji je postavio konačnih 1:3. Nakon kiksa u prošlom kolu pobjedničkim navikama se vratio i Tomislav iz Donjih Andrijevaca, kao i požeška Slavonija.

Andrijevčani su zabili tri pogotka u valpovačkom Parku i osladili se s tri boda. Za Valpovku je po krivu krenulo u 18. minuti, kada je Josip Balentović donio Tomislavu prednost od 1:0, a vodstvo gostiju u završnici prvog poluvremena udvostručio je Brazilac Vinicius Jordao Severino. Valpovka nije bila na pravom nivou da bi ugrozila vrlo dobre goste. Kada je 15-ak minuta prije kraja Krešimir Trepšić povisio na 0:3, bilo je posve jasno da će bodovi iz Valpova otići u Donje Andrijevce. Požeška Slavonija prošlo je kolo (ne)očekivano izgubila u Našicama kod NAŠK-a i sav bijes za taj poraz iskalila na Vuteks Slogi. Opet je briljirao mladi Lovro Matoš, dobru partiju okrunio je s dva pogotka, prvim i posljednjim na utakmici. Između njegova dva gola zabijali su još Matej Martinović pa onda još jedan Matej, Peharda. Požežani su ponovno na vrhu poretka, imaju isti broj bodova kao Radnički iz Dalja, ali i puno bolju gol-razliku. Daljski "radnici" ove su sezone ušli u trećeligaško društvo i sjajno guraju u njemu. Ovoga vikenda ugostili su Borac iz Kneževih Vinograda i u Baranju ga poslali bez ičega. Točnije, s tri lopte u mreži. Ivan Aleksić, Mateo Pajić i Jurica Šimić zabijali su za novi trobod Daljaca.

Nakon šest kola svoju je žrtvu našao Tomislav iz Cerne. Cerani su svladali Vinogorac s 2:1 i na konto stavili prve ovosezonske bodove. Junak domaćina bio je Louis Dylan Pama Djobo, koji je zabio oba pogotka. U dvoboju starih znanaca i rivala Graničar je u Županji svladao Čepin s minimalnih 1:0, ključna je bila 60. minuta, kada je Ivan Boždar zabio jedini pogodak na utakmici. Sjajan tjedan u kojem se okitio naslovom pobjednika NS Vinkovci, Bedem je okrunio prvenstvenom pobjedom na svom Gracu protiv Goran Borko s dva i Duje Mrdeša s jednim pogotkom "ubili" su sve nade Slavije iz Pleternice (3:1), za koju je počasni pogodak zabio Marko Mitrović.

   
      Standings provided by Sofascore