Maja Joščak

Maja Joščak

GOJKO MITIĆ
6.10.2024., 18:09
nova kvalitetna ekipa

Joščak i Lojna srušile Međimurke

Nogometašice Osijeka su nakon gostovanja u Čakovcu zadržale maksimalni učinak u prvenstvu Supersport HNL-a za žene, ali nije to nikako bio ugodan izlet u Međimurje. Domaće nogometašice, pojačane s nekoliko vrlo kvalitetnih internacionalki, iz Japana, Meksika, Slovačke i Slovenije, odlično su se predstavile, što mora razveseliti svakoga onoga tko želi napredak hrvatskom ženskom nogometu. Koliko god se Osječanke namučile, toliko nam je drago što je Hrvatska dobila još jednu kvalitetnu ekipu.

Da se ne misle braniti cijelu utakmicu, domaće su pokazale već u uvodnim minutama susreta, kada su zaprijetile preko Meksikanke Zaire Caroline Mirande Jimenez, ali nisu okončale akciju na željeni način. Probudile su se Osječanke, nakon udarca iz kuta Lubine i udarca u šesnaestercu loptu je s gol-linije morala ispucati domaća igračica Ema Čurin. Odmah u nastavku akcije pucala je Maja Joščak. Sjajno je s dvadesetak metara naciljala i pogodila gornji kut - 0:1.

U 28. minuti domaće su preko Karle Vujević uputile prvi udarac u okvir vrata, ali je Anastasiadis lako obranila taj pokušaj. U 36. minuti pokazalo se koliko igračice Međimurja znaju biti opasne. Na sredini terena preotele su loptu Osijeku, nekadašnja mlada reprezentativka Japana Marin Hamamoto povukla je loptu, odlično je uposlila Jimenez, koja je pucala, ali nedovoljno precizno. U sudačkoj nadoknadi iz slobodnog udarca Mazuchova je pucala, ali preko osječke vratnice. Međimurke su u nastavku pokušavale doći do izjednačenja. Redale su akcije, ali nedostaje im još kvalitete u samoj završnici.

Da će sva tri boda u Osijek, odlučeno je u završnici susreta. U 86. minuti Fujio je nepropisno u kaznenom prostoru zaustavila solo prodor Lubine, koja se pri tome i ozlijedila. Sutkinja Sabina Bolić dosudila je kazneni udarac, koji je izvela Izabela Lojna. Reprezentativka u redovima Osijeka precizno je pogodila donji lijevi kut i odlučila pobjednice nedjeljnog dvoboja u Međimurju - 0:2.

   
      Standings provided by Sofascore