Osijek.09.08.2019.Stadion Gradski vrt. 4 kolo Prve HNLNk Osijek-GNK DinamoNa fotografiji: Antonio ManceFoto:Marko Mrkonjic
Marko Mrkonjic
6.10.2024., 19:16
Bivši napadač Osijeka briljira u Kataru

Antonio Mance - devet pogodaka u devet utakmica

Antonio Mance, bivši napadač Osijeka, "trpa kao lud". U posljednjoj utakmici svoga katarskog kluba Umm Salala zabio je hat-trick za samo 11 minuta, te je sada na učinku od devet golova (uz dvije asistencije) u devet utakmica za taj klub. Nastavak je to njegove dobre forme iz prošle sezone, kada je bio drugi strijelac mađarskog prvenstva, ali i drugi najbolji hrvatski strijelac u Europi, iza Ante Budimira.
Mance (29) u srpnju 2019. stigao je u Osijek iz slovačkog Trenčina za 1,3 milijuna eura, što je tada bio drugi najveći ulazni transfer u klupskoj povijesti (danas je četvrti). Za Osijek je nastupio 66 puta, uz učinak od 16 pogodaka i 5 asistencija. Imao je povremenih bljeskova, no nije opravdao velika očekivanja, te se u siječnju prošle godine preselio u Mađarsku, najprije u Debrecen, a potom u Zalaegerszeg. Za taj je klub zabio 16 golova, dodao tome 8 asistencija i zaradio transfer u Katar.