Osijek, 16. 06. 2024., stadion Gradski vrt, ZNK Osijek - ZNK Agram (Zagreb), nogometasice, polufinale Kupa Hrvatske SNIMIO BRUNO JOBST
BRUNO JOBST
4.10.2024., 15:42
SUPERSPORT PRVA HNL ZA ŽENE

Prvakinje države u nedjelju igraju u Međimurju

U prošlom su kolu SuperSport Prve lige nogometašica Osječanke svladale zagrebački Agram sa 3:0. Unatoč tome Agramerke su opstale na vodećem mjestu tablice, ali samo zahvaljujući činjenici što aktualne hrvatske prvakinje iz grada na Dravi imaju utakmicu manje. U međuvremenu su Osječanke zaključile nastup u Ligi prvakinja za ovu sezonu, a prošlonedjeljnim gostovanjem kod požeške Slavonije u Kuzmici otvorile su i ovosezonsko nadmetanje u Kupu. Sada ih čeka novo gostovanje, nedjeljno u Čakovcu kod ekipe Međimurja.

- Međimurje mi ove sezone izgleda jako dobro. Pojačano je izvana, a kako je vrlo neugodan suparnik, pokazalo je i kada je odigralo neriješeno na Poljudu protiv Hajduka. Stoga u susret moramo ući maksimalno od prve minute, ozbiljno i koncentrirano. Nikoga nećemo podcijeniti, ali smo svjesne kakvu kvalitetu posjedujemo i ako ju pokažemo na terenu, onda sam sigurna kako ćemo se kući vratiti s tri boda - rekla je Lorena Balić, napadačica Osijeka, koja ima još jednu zadaću - preuzeti vodeću ulogu na listi strijelaca, koja joj je pripadala posljednjih godina u HNL-u. Zanimljivo, trenutno je s četiri postignuta pogotka na diobi trećeg mjesta. Ispred nje je Jasna Đoković iz Agrama, koja ima sedam pogodaka, i Andrea Grebenar iz Hajduka, koja je postigla šest pogodaka. Ne treba Loreni stavljati teret da već nakon Čakovca preuzme ulogu najbolje strijelkinje, jer, kao što je sama rekla, Međimurje je postalo očito ozbiljan suparnik, ali svakako ne bi bilo loše da joj se nakon nedjelje poveća broj postignutih pogodaka na kontu.
Nedjeljni susret u Čakovcu počinje u 15.30.

   
      Standings provided by Sofascore