NK BSK BIJELO BRDO, RUJAN 2024SNIMIO: BSK BIJELO BRDO
BSK BIJELO BRDO
4.10.2024., 15:35
SUPERSPORT PRVA LIGA

BSK više nema što čekati, vrijeme je da nekog pobijedi

Vinkovčani danas kraj Bosutra traže bodove protiv Croatije, a Bjelobrđani protiv Orijenta

Kiša, vodom natopljeni tereni i vaterpolski uvjeti otežavali su bilo kakvu smislenu igru u prošlom kolu SuperSport Prve nogometne lige, a blata, vode i kaljuže moglo bi biti i u ovoj, devetoj dionici. Kiša je danima neumorno padala u cijeloj zemlji, a prognoza kaže "moguće padaline i u subotu".

Padaline ili ne, Slavonci žele i trebaju bodove. Cibaliju je u prošloj etapi samo pet minuta dijelilo od trijumfa u Dugopolju, no Siniša Sesar i njegova momčad kući su se u Vinkovce vratili s bodom (1:1). Bod u gostima u Dugopolju uvijek je dobar, a s obzirom na to da je utakmica zbog kišom natopljenog terena bila na rubu regularnosti, i trener domaćina i trener Cibalije na kraju su bili najzadovoljniji što su s terena svi izišli čitavi i neozlijeđeni. Dugopolje je za Vinkovčane zatvorena knjiga, okreću se onome što dolazi, a Cibaliji u subotnje popodne dolazi Croatia iz Zmijavaca. Cibalijaši ove sezone nisu još izgubili na domaćem terenu, pa sad na tome, ali i na dobrim igrama, temelje optimizam da će gosti na drugi kraj Hrvatske nakon susreta kraj Bosuta otići bez ičega. Zmijavčani su tvrda momčad, znaju igrati na rezultat i nikad ih nije lako dobiti. Učinak u ovom prvenstvu im je solidan, ne zabijaju puno, ali i ne primaju puno. No Vinkovčani imaju najefikasniji napad lige, kraj Bosuta su uvjereni da će Jurica Bajić i suigrači naći načina kako slomiti goste, te s nova tri boda zadržati priključak samom vrhu tablice.

I dok je Cibalia dobrim rezultatima u dosadašnjih osam kola ugodno iznenadila, bjelobrdski BSK se opet koprca na samom dnu poretka. Bjelobrđani još čekaju prvu prvenstvenu pobjedu, a prilika za bodove pruža im se ove subote na domaćem terenu protiv Orijenta. Međutim, Riječani neće biti nimalo lak suparnik, u Slavoniju stižu u dobroj formi i s jasnom ambicijom - podebljati bodovni konto. Loše su krenuli u prvenstvo, onda uhvatili ritam i u posljednjih pet kola imaju samo jedan poraz. Slavljem u Bijelom Brdu, Orijent bi došao u komforniju situaciju, te ostavio BSK u dodatnim problemima. Na istoku Hrvatske o takvom scenariju ne žele razmišljati, Budišinoj momčadi pobjeda je nužna, za sada je osvojila samo dva mršava boda i vrijeme je za prvi ovosezonski prvenstveni trijumf. Dobra vijest za domaćina je što Orijent stiže bez svoje vrlo jake karike i jednog od ključnih igrača - Sanina Muminovića, ali Bjelobrđani ne trebaju gledati u tuđe dvorište, nego isključivo na sebe i svoju igru te naći način kako napokon - pobijediti. U bjelobrdskom taboru su svi redom uvjereni kako Orijent ovaj put iz Slavonije na Kvarner neće ponijeti baš ništa. Bar kada su u pitanju bodovi.

   
      Standings provided by Sofascore