PIXSELL/MARKO LUKUNIĆ
3.10.2024., 14:30
DALIĆ POZVAO I IGRAČA RIJEKE

Za Marca više nije pretpoziv, nego poziv

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić odabrao je igrače za skorašnje susrete sa Škotskom i Poljskom u Ligi nacija, a u četvrtak je aktivirao jedan pretpoziv. Onaj krilnom napadaču Rijeke Marcu Pašaliću, koji će se tako priključiti momčadi 7. listopada u Zagrebu, gdje je okupljanje reprezentativaca. Reprezentacija će u Zagrebu trenirati do utakmice sa Škotskom, koja je na rasporedu 12. listopada u 18 sati na maksimirskom stadionu. Potom Vatreni putuju u Varšavu, gdje će 15. listopada odigrati utakmicu protiv Poljske.

- Reprezentaciji će se priključiti i Marco Pašalić, nakon što je izbornik Dalić aktivirao pretpoziv krilnom napadaču Rijeke, koji je ove sezone odigrao 15 utakmica u svim natjecanjima, pri čemu je postigao tri pogotka i upisao tri asistencije. Pašalić je za hrvatsku reprezentaciju nastupio pet puta, uz jedan pogodak, a bio je i dio ekipe na Europskom prvenstvu ovog ljeta u Njemačkoj - objavio je Hrvatski nogometni savez.

Podsjetimo, nakon dva kola u skupini 1 Lige A Lige nacija Hrvatska na tablici dijeli drugo mjesto s Poljskom s tri osvojena boda. Prvoplasirani Portugal je stopostotan nakon dvije domaće utakmice u rujnu, a Škotska je na dnu ljestvice bez bodova. Prve dvije reprezentacije izborit će četvrtfinale Lige nacija, posljednja momčad ispast će u Ligu B, a trećeplasirana doigravati za ostanak u Ligi A. Hrvatska brani srebro iz prethodnog izdanja Lige nacija, kada je preko Francuske, Danske i Austrije izborila završni turnir, gdje je u polufinalu pobijedila Nizozemsku, a u finalu izgubila od Španjolske nakon izvođenja jedanaesteraca.