epaselect epa10750691 The Seven-time Ballon d'Or winner and World Cup Champion, Lionel Messi holds the Inter Miami CF Jersey (C) next to Inter Miami CF Managing Owner Jorge Mas (L), Jose Mas, and Inter Miami CF Co-Owner David Beckham (R) during the 'La PresentaSion' event hosted by Inter Miami CF at the Inter Miami CF and DRV PNK Stadium in Fort Lauderdale, Florida, USA, 16 July 2023. 'La PresentaSion' is an event to unveiling the team's newest signing, soccer icon Lionel Messi. EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH
EPA
3.10.2024., 08:51
PRVACI MLS-a

Inter Miami pobjedom nad Columbus Crew-om osvojio Supporter's shield

Inter Miami je u srijedu u Ohiju svladao domaći Columbus Crew s 3-2, a dva gola zabio je Lionel Messi i to je momčadi s Floride donijelo prvo mjesto u prvenstvu MLS-u na kraju regularne sezone.

Inter Miami tako osvaja "supporters' shield", naziv trofeja koji se dodjeljuje momčadi s najboljim rezultatom na kraju prvenstva, ali prije play-offa koji će odlučiti prvaka od 23. listopada.

Na travnjaku aktualnog prvaka Columbus Crewa 37-godišnji Messi je postigao prva dva pogotka za Inter, jedan iuz igre u 45. minuti i drugi iz slobodnog udarca u sudačkoj nadoknadi na kraju prvog poluvremena.

Argentinac, koji se nedavno vratio s dvomjesečne pauze zbog ozljede, ove je sezone skupio 17 golova i 15 asistencija u 17 ligaških utakmica.

Crew je smanjio na 2-1 u prvoj minuti  drugog poluvremena zahvaljujući pogotku Diega Rossija, a samo dvije minite kasnije Luis Suarez je zabio treći gol za Miami sa (3-1). Nakon toga Cucho Hernandez smanjio rezultat s bijele točke. Kolumbijac je u završnici utakmice izveo još jedan jedanaesterac, ali ga je obranio Drake Callender.