DAMIR SENČAR/HINA
3.10.2024., 14:25
DINAMO MOŽE ŽALITI ZA POBJEDOM

Dvije pogreške, loša sreća, malo sudac... i na kraju “samo” remi

Nenad Bjelica vratio je Dinamo u život. U kratkom vremenu od momčadi koja je razbijena i osramoćena na minhenskoj Allianz Areni i uvjerljivo izgubila od Slaven Belupa "modri" su umalo nanijeli prvi ovosezonski poraz Monacu.

U 2. kolu Lige prvaka nogometaši Dinama su na Maksimiru odigrali s Monacom 2:2. Hrvatska je povela pogotkom Petra Sučića (45+3) na asistenciju Martina Baturine, koji je u 66. minuti fantastičnim soloprodorom povećao na 2:0. Monaco je smanjio preko Ganca Mohammeda Salisua nakon velike pogreške vratara Ivana Nevistića, a u 90. minuti Švicarac Denis Zakaria izjednačio je iz kaznenog udarca. Prije desetak dana remi s momčadi iz Kneževine činio bi se velik, ali Zagrepčani mogu žaliti što su osvojili samo bod jer bili su nadomak pobjedi. I ostali su bez nje, ne zbog pritiska i bolje igre Monaca, već zbog dvije početničke pogreške Nevistića i Bernauera.

- Odigrali smo vrlo kvalitetnu utakmicu, vodili smo 2:0, ništa nije upućivalo na to da bi nas protivnik mogao ugroziti. Zaslužili smo tri boda, čestitao sam dečkima na pobjedi, ovo je velika pobjeda premda vrijedi jedan bod, jer su shvatili da mogu i da mi u ovoj Ligi prvaka imamo što reći - kazao je Bjelica nakon utakmice, koju nije završio na klupi Modrih. Zbog prigovora dobio je crveni karton i posljednjih nekoliko minuta dvoboja odgledao je s tribine.

Dinamo ima kvalitetne igrače, to nije sporno, ali u svlačionici očito nešto nije štimalo dok je u njoj stolovao Sergej Jakirović. Zagrepčani su počeli razbacivati svoj ugled, Jakir je otišao, stigao Bjelica i donio novu energiju, vratio momčadi samopouzdanje i vjeru i to izgleda mnogo bolje.

- Bit ćemo konkurenti u svakoj utakmici, a vidjet ćemo što će nam to donijeti. Mislim da ni protiv jednog protivnika nećemo biti inferiorni - dodaje trener Dinama.

Bjelica se osvrnuo i na igru koju je prikazala njegova momčad.

- Bila je to sjajno trkački i taktički odrađena utakmica, bili smo agresivni, bila je to perfektna utakmica, s dvije pogreškice. Kada ekipu koja je pobijedila Barcelonu i koja ima ofenzivnu moć ostavite na dvije prilike, morate biti zadovoljni. Imamo bod, u sljedećim utakmicama Lige prvaka idemo na pobjede - dodao je Bjelica, koji je kao i svi "modri" igrači imao prigovora na suđenje Nijemca Osmersa. Krive ga za dvostruki kriterij, najviše što u 82. minuti nije dosudio kazneni udarac nakon prekršaja nad Petkovićem.

   
      Standings provided by Sofascore