Osijek, 28. 09. 2024., Stadion Gradski vrt, Zrinski Osječko 1664 - Dubrava Tim kabel (Zagreb), SuperSport Prva ligaSNIMIO BRUNO JOBST
BRUNO JOBST
3.10.2024., 14:28
SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA

Đuričić nas je nagazio, radi se žestoko, valjda će to donijeti i rezultat

Kola Zrinskog Osječko 1664 velikom brzinom idu nizbrdo, a na samo tri boda "pivari" bi mogli ostati i nakon 9. kola SuperSport Prve nogometne lige. Ova prvoligaška etapa počinje u današnje popodne na riječkom stadionu Kantrida, gdje Opatija ugošćuje Zrinski i apsolutni je favorit u tom susretu. Uostalom, dovoljno je pogledati tablicu, Opatijci su drugi, odmah iza lidera Vukovara 1991, a momčad iz osječkog Gradskog vrta čami na pretposljednjem mjestu tablice sa samo tri boda. Nije ovo lako vrijeme za Zrinski, nakon prošlosezonske euforije i osvajanja naslova viceprvaka SuperSport Prve lige gazda kluba Ivan Komak je najavio: Nisu nam prošle sezone dali da budemo prvi, ali zato ove idemo po naslov prvaka. Uz dodatak "bit ćemo 15 bodova bolji od drugog". Nakon samo nekoliko kola jasno je da gazda puca u prazno. Previše odlazaka, premalo pojačanja, loša ljetna selekcija, kao i ne baš najsretniji odabir trenera (Mato Neretljak) i - Zrinski je tu gdje jest. Pretposljednji, a nakon ove dionice mogao bi biti i posljednji, ako ne pobijedi na Kvarneru, a BSK kod kuće nađe način kako upisati prvu ovosezonsku pobjedu.

- Pretposljednji smo, Opatija druga, ali u Rijeku ne odlazimo s bijelom zastavom - kaže vratar Zrinskog Marin Stanić, koji je u nizu poraza svoje momčadi bio jedna od najjačih karika, ali cijeli kaos oko kluba kao da se i na njega odrazio, pa je prošlog vikenda bio u lošijem izdanju. U 8. kolu "pivari" su u Gradskom vtu izgubili od Dubrave Tim kabel (0:1), a upravo je Stanić kiksao kod gola.

- Da, taj gol ide na moju dušu. No veseli da smo protiv Dubrave bili bolji nego u prethodnim utakmicama, igrali smislenije i opasnije. Ovoga se tjedna žestoko radilo, vjerujemo da se možemo iz Rijeke vratiti kući neporaženi - dodaje Stanić.

Nakon što su se gazda Komak i bivši trener Neretljak rastali u ne baš dobrim odnosima, ulogu prvog trenera Zrinskog formalno ima Dražen Dikonić, iako s momčadi već desetak dana radi iskusni Milan Đuričić. Trenutno u statusu - savjetnika trenera.

- Radilo se dobro i žestoko ovaj tjedan. Trener Đuričić je detektirao neke naše probleme i radilo se na tome, mogu reći da smo se nekako digli, vidjelo se protiv Dubrave da igramo i djelujemo bolje na terenu, a nadam se da će protiv Opatije to biti još bolje. Znamo da vrijedimo više od ovoga što smo pokazali dosad i da će u sljedećim utakmicama biti puno bolje za nas, i igrački i rezultatski - poručio je Stanić uoči puta na Kvarner.

Zrinski mora početi osvajati bodove, jer koliko god rezultati bili loši i trenutačna situacija teška, realno, ova momčad vrijedi više od pretposljednje pozicije. Stanić, Vukušić i društvo sastav su koji može pobjeđivati u ovoj ligi, ali cijeli klupski kaos odrazio se i na svlačionicu, pa je momčad često u utakmicama djelovala kao razbijena vojska, bez samopouzdanja, želje i jasnog plana što tko treba raditi na terenu. Đuričić je u fazi preslagivanja i slaganja, njegov potpis već se vidio protiv Dubrave, ali u toj utakmici nije bilo sreće za Zrinski, valjda će mu se češće osmjehivati u nastavku sezone.

   
      Standings provided by Sofascore