epa11636767 Celtic players Auston Trusty (L) and Arne Engels (R) look on after losing the UEFA Champions League match between Borussia Dortmund and Celtic in Dortmund, Germany, 01 October 2024. EPA/FRIEDEMANN VOGEL
EPA
2.10.2024., 14:56
BORUSSIA SE POIGRALA SA ŠKOTIMA

Celtic kao Dinamo. Kod kuće čista dominacija, u Njemačkoj obična olupina

Sprdnja 1. kola novog izdanja i formata Lige prvaka bio je zagrebački Dinamo nakon povijesne blamaže na Allianz Areni od Bayerna (9:2), a nakon druge etape to je škotski Celtic, koji je u sudaru klubova protiv kojih će igrati i zagrebački Dinamo stradao od Borussije Dortmund s čak 7:1.

Borussia je na Westfalenstadionu deklasirala škotskog prvaka upisavši i drugu pobjedu nakon 3:0 slavlja na startu protiv Club Bruggea. Fantastičnu predstavu pružio je 22-godišnji Karim Adeyemi, koji je već u prvom poluvremenu zabio tri gola te izborio kazneni udarac. Nažalost, Adeyemi je zbog ozljede početkom drugog poluvremena izišao iz igre.

- Samo se nadam da nije ništa ozbiljno - kratko je poručio Adeyemi.

Nakon grozne noći u Njemačkoj Celtic je na udaru škotskih, zapravo svih otočkih medija.

- Ovo je bilo golemo poniženje za Celtic, momčad koja je još jednom upala u zamku vjerujući da samo zato što može igrati slobodni nogomet protiv St. Johnstonea u Perthu, može to isto učiniti protiv Borussije u Dortmundu. E, pa ne može. Ovako se ne igra u Ligi prvaka i ne protiv Borussije. Dortmund je iskoristio Celticovu naivnost i pretvorio ih u drhtavu olupinu u roku od pola sata. Bilo je brutalno. Njihov kraj bio je brz i stravičan - stoji u tekstu BBC-a.

I dok se engleski mediji podsmjehuju Celticu, hvale Manchester City, koji je u svom stilu projurio kroz Bratislavu porazivši Slovan sa 4:0. Ilkay Gundogan načeo je mrežu slovačkog sastava u osmoj minuti, a već u 15. minuti bilo je 2:0 nakon što je pogodio Phil Foden. "Građani" su sve dvojbe, ako ih je uopće bilo, razriješili u 58. minuti, kada se među strijelce upisao i Erling Haaland. U 74. minuti konačnih 4:0 postavio je mladi Englez James McAtee postigavši svoj prvi gol u LP. Marko Tolić je za Slovan igrao do 78. minute, baš kao i Joško Gvardiol na suprotnoj strani. Mateo Kovačić nije ulazio u igru za City.

Barcelona nakon poraza u Monacu nije dopustila novo iznenađenje, porazivši Young Boyse s 5:0. Robert Lewandowski je doveo domaći sastav u prednost već u osmoj minuti, a u 34. minuti je Raphinha pogodio za 2:0. Tri minute kasnije već je bilo 3:0. Pedri je ubacio, a Inigo Martinez pogodio glavom. U 50. minuti katalonski sastav postigao je i četvrti gol, zabio je Lewandowski. Camara je pri kraju autogolom donio Kataloncima konačnih 5:0.

PSV Eindhoven i Sporting odigrali su 1:1. Ivan Perišić nije registriran za prvi krug Lige prvaka i nije imao pravo nastupa za PSV.

Arsenal je u Londonu porazio PSG s 2:0, a njemački prvak Bayer Leverkusen svladao je Milan s 1:0 upisavši i drugu pobjedu, a Milan je zabilježio i drugi poraz. Inter je na San Siru porazio Crvenu zvezdu s 4:0.

   
      Standings provided by Sofascore