Zagreb, 28.09.2024. - Utakmica 8. kola HNL-a Dinamo - Lokomotiva. foto HINA/ Dario GRZELJ/ ml
HINA/DARIO GRIZELJ
1.10.2024., 19:57
NOVI IZAZOV U LIGI PRVAKA

Nikad nisam zadovoljan bodom, protiv Monaca možemo do sva tri

Minhenska tragedija u devet činova nije zaboravljena, i neće biti još dugo, ali dolazak Nenada Bjelice i petarda protiv Lokomotive u vikendu iza nas vratili su vedrije raspoloženje u Maksimir. Utakmica protiv Lokosa nagovijestila je da su modri nogometaši izišli iz krize, Bjelica je sa sobom donio novi val optimizma, a koliko se Dinamo promijenio od katastrofe u Münchenu do novog izazova u Ligi prvaka, vidjet ćemo večeras.

Ove srijede od 21 sat u 2. kolu Lige prvaka u Zagrebu gostuje Monaco, dobro posložena momčad sa sjajnim trenerom. Sastav iz Kneževine odlično je krenuo u sezonu, na startu Lige prvaka pobijedio je Barcelonu s 2:1, a u francuskom prvenstvu drži drugo mjesto iza PSG-a. Dinamo može postati prva momčad koja će Monacu ove sezone nanijeti poraz.

- Pobjeda protiv Lokomotive (5:1) vratila nam je samopouzdanje i dobro raspoloženje u momčad. Radujemo se svi skupa još jednoj utakmici Lige prvaka u Zagrebu, kazao je stari-novi trener Dinama Nenad Bjelica, koji na raspolaganju neće imati sve raspoložive "modre" trupe.

- Nema Luke Stojkovića i Maea, situacija s Theophilom je još neizvjesna i vidjet ćemo hoće li biti spreman.

Bjelica je u Dinamo stigao prošli tjedan, usred kaosa koji je nastao zbog loših rezultata, ali i loše atmosfere u redovima hrvatskog nogometnog prvaka. Dinamo je imao remi na Rujevici, pa domaći poraz od Hajduka, a onda doživio i katastrofu od Bayerna, nakon koje je Sergej Jakirović morao otići. Da stvari u maksimirskoj svlačionici nisu dobre, pokazala je i utakmica nakon Bayerna u kojoj je Dinamo poražen od Slaven Belupa. Bjelica je stigao kao spasitelj, protiv Lokomotive pokazao da Dinamo može dobro ako ima pravog vođu, ali jedno je Lokomotiva, drugo Monaco.

- Možemo pobijediti Monaco. Mislim da nam svima utakmica s Lokomotivom daje za pravo da se nadamo tri boda. Odradili smo utakmicu energetski sjajno, primijenili smo na terenu sve što smo isplanirali. Samopouzdanje je naraslo kod trenera i igrača. Treba sada to pokazati na terenu protiv Monaca. Neću biti čak ni zadovoljan remijem, nikad nisam zadovoljan bodom, igrat ćemo na pobjedu. Vidjet ćemo kako će se utakmica razvijati i hoće li nas bod zadovoljiti, ali idemo na pobjedu - samopouzdan je Bjelica.

Zagreb, 01.10.2024 - Konferencija za medije GNK Dinama pred utakmicu Lige prvaka protiv AS Monaco. Na slici trener Dinama Nenad Bjelica, Arijan Ademi.foto HINA/ Damir SENČAR/ ds
HINA/DAMIR SENČAR

Ono što želi trener Dinama, žele i navijači Modrih. Nakon Bayerna ostao je gorak okus, Modrima se ismijavala cijela nogometna Europa. Večeras je prilika da Dinamo pokaže kako nije zalutao u ovo natjecanje i da je ona minhenska "devetka" ipak bila spoj svega lošega što se nekom može dogoditi u 90 i nešto minuta. Neće biti lagano, ali Bjelica je s Dinamom u Europi već znao pisati lijepe priče.

   
      Standings provided by Sofascore