epa11617650 Osasuna's Ante Budimir celebrates after scoring the 1-0 goal during the Spanish LaLiga soccer match between CA Osasuna and Las Palmas, in Pamplona, Spain, 21 September 2024. EPA/Jesus Diges
EPA
29.9.2024., 18:38
BUDIMIR JUNAK OSASUNE

Iskoristili smo svaku priliku da naštetimo Barci

Hrvatski nogometni reprezentativni napadač Ante Budimir, koji je u subotu u španjolskoj Primeri zabio dva gola za Osasunu u pobjedi od 4:2 nad Barcelonom, rekao je da je sa suigračima iskoristio svaku priliku da nanese štetu vodećoj ekipi španjolskog prvenstva.

- Sjajno smo odigrali kao ekipa. Bili smo sposobni odigrati dobro s loptom u nogama i igrati vertikalno. Iskoristili smo svaku priliku da nanesemo štetu Barceloni, snažnoj momčadi koja je lider prvenstva i koja je primila najmanje pogodaka u Primeri - izjavio je 33-godišnji Budimir za klupske medije Osasune.

Hrvatski reprezentativac doveo je svoju momčad u vodstvo pogotkom glavom u 18. minuti kada mu je loptu nabacio veznjak Bryan Zaragoza. Budimir je opet bio precizan u 72. minuti iz jedanaesterca kojeg je prethodno sam izborio za vodstvo od 3:1.

- Uživamo u ovoj pobjedi i u načinu na koji smo došli do nje - istaknuo je Budimir.

Katalonci su do utakmice s Osasunom imali svih sedam pobjeda u prvenstvu. No uspješan niz stao je protiv Budimira i društva.

- Zabili smo četiri gola, ali sve je lakše ovdje pred našom publikom na stadionu El Sadar. Navijači su nam olakšali - zaključio je Budimir, koji je s ukupno 47 golova drugi igrač u povijesti Osasune po broju zabijenih pogodaka u prvoj ligi. Vodeći je nekadašnji igrač Sabino Andonegui, koji je 57 puta zastresao suparničku mrežu tijekom 1950-ih i 1960-ih godina.