ŽNK OSIJEK RUJAN 2024FOTO: ŽNK OSIJEK
ŽNK OSIJEK
29.9.2024., 21:52
OSMINA FINALA KUPA HRVATSKE ZA NOGOMETAŠICE

Devetka Osječanki u Kuzmici

Tri dana nakon nizozemskog Enschedea gdje su odigrale uzvratni susret 2. kola Lige prvakinja protiv Twentea, nogometašice Osijeka gostovale su u Kuzmici, mjestu koje pripada gradu Pleternici gdje su hrvatske prvakinje ugostile nogometašice požeške Slavonije u sklopu osmine finala Kupa Hrvatske. Jasno je kako su gošće iz Osijeka bile velike favoritkinje što su i dokazale s devet pogodaka u domaćoj mreži. Mreža Slavonije načeta je već u 3. minuti. Bio je to autogol igračice Slavonije Antonije Mikšik. Do odmora su Osječanke postigle još četiri pogotka. Među strijelkinje upisale su se Mateja Bulut,dvaput Paula Petković te Lorena Balić koja je u nastavku još tri puta pogađala mrežu Slavonije, koju je po drugi puta pogodila i Bulut. Kako su pobjednice bile jasne zapravo i prije početka utakmice bila je ovo prigoda domaćim igračicama zaigrati protiv najbolje hrvatske ženske nogometne ekipe pa je njihov trener Zoran Kumrić iskoristio svih pet zamjena. U osječkom sastavu od početka su zaigrale mlade Lea Maričić i Klara Žuljević, a od prve minute zaigrala je i Slovakinja Tereza Bednarova. Prigodu s klupe dobile su i mlade igračice Melita Pranjić, Jana Janoš i Maja Zirdum. 

SLAVONIJA 0

OSIJEK 9 5

KUZMICA - Stadion Park. Sudac. Oliver Hrmić Požega. Strijelkinje: 0:1 Mikšić 3.-autogol, 0:2 Bulut 17., 0:3 Petković19., 0:4 Petković 35., 0:5 Balić 39., 0:6 Balić 49., 0:7 Balić 76., 0:8 Bulut 82., 0:9 Balić 89.

SLAVONIJA: Pernar, Belunjak, Draguljić od 64. Flisar, Jelčić od 64. Pećur, Uremović, Ivezić od 46. Matijević, Samaržija, Vuk, Vidmar, Keć od 64. Han i Mikšik od 76. Dražetić.

OSIJEK: Anastasiadis, Žuljević od 70. Jošćak, Bulut, Maričić od 30. Zirdum, Balić, Kirilenko, Pernar, Bednarova, Petković, Cox od 46. Pranjić i Lubina od 57. Janoš.