Osijek, 28. 09. 2024., Stadion Gradski vrt, Zrinski Osječko 1664 - Dubrava Tim kabel (Zagreb), SuperSport Prva ligaSNIMIO BRUNO JOBST
BRUNO JOBST
29.9.2024., 18:41
ZRINSKI OPET OSTAO BEZ IČEG

Cibalia u dugopoljskoj kaljuži u 86. minuti ostala bez pobjede

Ne ide pa ne ide. Nogometaši Zrinskog Osječko 1661 upisali su još jedan poraz u SuperSport Prvoj ligi, već sedmi u osam odigranih kola. U osmoj etapi drugi Slavonac iz prvoligaškog društva bio je uspješniji, s gostovanja u Dalmatinskoj zagori kod Dugopolja, gdje je odigrao 90 i nešto minuta u vaterpolskim uvjetima, vratio se s bodom (1:1), a svoj međusobni susret Vukovar 1991 i bjelobrdski BSK odgodili su za sredinu listopada.

U subotnje popodne na potopljenom osječkom stadionu Gradski vrt gostovala je Dubrava Tim kabel s novim trenerom Davorom Mladinom i osladila se sa sva tri boda. Za to joj je bio dovoljan jedan pogodak, njega je u 29. minuti zabio Dominik Pavlek. Igrala je momčad Zrinskog u teškim subotnjim uvjetima bolje nego u nekim prethodnim susretima, djelovala povezanije i bolje, ali kola koja idu nizbrdo teško je zaustaviti. Ovosezonska kola aktualnog viceprvaka SuperSport Prve lige jure prema dolje i koliko god se u klubu ohrabruju, najavljuju "bit ćemo bolji", to nikako da se dogodi. Samopouzdanje je na niskim granama, momčad je u pojedinim utakmicama djelovala potpuno bezglavo i očajno, pojedini igrači na terenu kao da su nezainteresirani za to što se događa oko njih, glavni sponzor Ivan Komak se u svom stilu obračunava sa svim i svakim, a situacija na tablici jasno pokazuje kakav je život u Zrinskom. Tri boda iz osam kola i pretposljednja pozicija katastrofa su za momčad koja u svojim redovima ima Marina Stanića, Luku Ćubela, Petra Korova, Tina Kuprešaka, Antu Vukušića...

Zrinski živi mučnu svakodnevicu, svojih muka ima i Cibalia, ali kad izađe na teren, momčad kao da zaboravi brojne probleme oko sebe. Vinkovčani nisu razočarali u 8. kolu na uvijek teškom terenu Hrvatskih vitezova u Dugopolju, koji je ovaj put bio baš težak i u drugom poluvremenu igralo se na rubu regularnosti. U Gradskom vrtu potopljeni je teren stvarao problem, ali u Dugopolju je osim vode bilo i blata. I na kraju Vinkovčani mogu žaliti za sva tri boda, veći dio utakmice, koja je u drugih 45 minuta više djelovala kao "valjanje u blatu", imali su prednost od 0:1, ali završnih nekoliko minuta nije bilo koncentracije i domaćin je to kaznio pogotkom za podjelu bodova. Koliko je teren u Dugopolju bio težak, najbolje govori i to što se u pauzi između dva poluvremena vijećalo postoje li uvjeti za nastavak utakmice. Odluka je bila da se igra, ali to nisu nogometni uvjeti i u njima se ne bi smjelo igrati. Cibalia je povela u 28. minuti, Jazvić je asistirao, a Josip Pejić pogodio za 0:1. I taj rezultat je stajao na semaforu sve do 86. minute, kada se Duje Ljubić odlično snašao i između mnogo igrača pronašao rupu i smjestio loptu iza leđa vratara Cibalije Križanovića za 1:1. U kakvoj se kaljuži utakmica igrala, najvažnije je da su nakon nje svi igrači živi, zdravi i bez ijednog prijeloma. 

Rezultati 8. kola SuperSport Prve lige

Sesvete - Opatija 1:1, Dugopolje - Cibalia (Vinkovci) 1:1, Zrinski Osječko 1664 - Dubrava Tim kabel (Zagreb) 0:1, Orijent (Rijeka) - Rudeš (Zagreb) 1:1 i Croatia (Zmijavci) - Jarun (Zagreb) 1:0. Vukovar 1991 i BSK Bijelo Brdo svoj susret 8. kola igraju 16. listopada.