epa11617650 Osasuna's Ante Budimir celebrates after scoring the 1-0 goal during the Spanish LaLiga soccer match between CA Osasuna and Las Palmas, in Pamplona, Spain, 21 September 2024. EPA/Jesus Diges
EPA
29.9.2024., 13:40
SJAJNA IGRA

Budimir: Nanosili smo štetu Barci u svakoj prilici

Hrvatski nogometni napadač Ante Budimir, koji je u subotu zabio dva gola za Osasunu u pobjedi od 4-2 nad Barcelonom, rekao je da je sa suigračima iskoristio svaku priliku za nanijeti štetu vodećoj ekipi u španjolskom prvenstvu.

"Sjajno smo odigrali kao ekipa. Bili smo sposobni odigrati dobro s loptom u nogama i igrati vertikalno. Iskoristili smo svaku priliku za nanijeti štetu Barceloni, snažnoj ekipi koja je lider prvenstva i koja je primila najmanje pogodaka u Primeri", izjavio je 33-godišnji Budimir za klupske medije Osasune.

Hrvatski 190 centimetara visoki reprezentativac doveo je svoju momčad u vodstvo pogotkom glavom u 18. minuti kada mu je loptu nabacio veznjak Bryan Zaragoza. Budimir je opet bio precizan u 72. minuti iz jedanaesterca kojeg je prethodno sam izborio za vodstvo od 3-1.

"Uživali smo u ovoj pobjedi i načinu na koji smo došli do nje", istaknuo je.

Osasuna je tako u osmom kolu nanijela prvi poraz Barceloni u španjolskom prvenstvu. Katalonci su do utakmice s Osasunom imali sedam pobjeda.

"Zabili smo četiri gola, ali sve je lakše ovdje pred našom publikom na stadionu El Sadar. Navijači su nam olakšali", zaključio je Budimir.

On je s ukupno 47 golova drugi igrač u povijesti Osasune po broju zabijenih pogodaka u prvoj ligi. Vodeći je nekadašnji igrač Sabino Andonegui koji je 57 puta zatresao suparničku mrežu tijekom 1950-ih i 1960-ih godina.

Budimir ima ugovor s Osasunom na još tri godine.

Ekipa iz sjevernog grada Pamplone privremeno se nalazi na šestom mjestu u Primeri.