Gordan Panić
28.9.2024., 06:30
SUPERSPORT PRVA LIGA

Pobjeda - najbolji lijek za kraj ludog tjedna

Bio je ovo zanimljiv tjedan za slavonsku četvorku iz SuperSport Prve nogometne lige. U Cibaliji je nakon petarde nad Zrinskim došlo do smirivanja situacije, tenzije na relaciji trener Siniša Sesar - predsjednik Damir Mustapić su popustile i Vinkovčani su se, osokoljeni uvjerljivom pobjedom, okrenuli ovom vikendu i osmoj prvoligaškoj dionici, u kojoj danas (subota) gostuju u Dugopolju. Neće Slavoncima biti lagano u Dalmatinskoj zagori, uostalom, nikome iz lige nije lako na ŠC-u Hrvatski vitezovi. No Vinkovčani se nadaju da će s dalekog puta nešto ponijeti kući, makar i bod. Dugopoljci su u donjem dijelu poretka, imaju samo jednu pobjedu, ali pravi su majstori remija, ostvarili su ih već tri.
U Borovu naselju danas se trebao igrati slavonski obračun prve i posljednje momčadi lge, ali Vukovar 1991 i bjelobrdski BSK snage će odmjeriti tek sredinom listopada. Stanka je dobro došla objema momčadima, Vukovarcima da se malo odmore, jer su ovoga tjedna igrali i finale Kupa NS-a Vukovar, i osvojili ga, a BSK-u da zbije redove i pronađe formulu kako nekoga napokon pobijediti.
No sve što je bilo u Cibaliji, Vukovaru ili BSK-u prava je "kamilica" za cirkus u Zrinskom Osječko 1664. Gazda tog kluba Ivan Komak ponovno je bio istaknuta hrvatska nogometna vijest, jer nije mogao bez vrijeđanja čelnika hrvatskog i županijskog nogometa. Onda je manevrom kakvi su već viđeni u hrvatskom nogometu otišao sa svih pozicija u klubu, usput smijenio trenera Matu Neretljaka, novog trenera nije pronašao, ali s momčadi radi iskusni Milan Đuričić, koji za sada ima ulogu - savjetnika. Komakovi najbliži suradnici, kao i momčad, pokušavaju "ispeglati" njegove riječi i smiriti tenzije, ali ono što je sigurno, situacija u Zrinskom nije lagana. Ni rezultatski, a ni na bilo koji drugi način. Momčad koja u svojim redovima ima nekoliko sjajnih igrača, na čelu s internacionalcem Antom Vukušićem, nije zasužila da je se u hrvatsim nogometnim okvirima gleda i spominje u negativnom konteksu, ali gazdine riječi imaju odjek i teško ih je ispraviti. Tko god vodio Zrinski i kakva god situacija u klubu bila, jasno je da "pivari" moraju početi pobjeđivati, jer aktualni viceprvak SuperSpor Prve lige tavori na dnu poretka i ima sreće što je u ligi i BSK, pa na tablici nije posljednji, nego pretposljednji. Ova momčad Zrinskog sigurno vrijedi više od jedne pobjede i šest poraza, koliko je dosad u prvenstvu upisala, a Stanić, Vukušić i društvo priliku za popravak dojma imaju u današnje popodne (subota, 16 sati) na stadionu Gradski vrt, kamo stiže Dubrava Tim kabel. Momčad s istoka Zagreba u Osijek dolazi s novim trenerom, Davorom Mladinom, ali i sa željom da kući ponese sva tri boda.

Odgođen slavonski obračun

Ove subote na stadionu u Borovu naselju lider Vukovar 1991 trebao je ugostiti posljednju momčad lige, BSK iz Bijelog Brda, ali susret je odgođen. Novi termin te utakmice je 16. listopada od 15.30. Karačićeva momčad tako nakon osvajanja Kupa NS-a Vukovar ima nekoliko dana odmora od prvenstvenih obveza, jer sljedeću prvoligašku utakmicu igra 6. listopada kod Jaruna, a BSK će dan prije dočekati Orijent.