Osijek.05.09.2020. Nk Osijek predstavio je novog trenera prve ekipe Nenada Bjelicu na gradilistu novog stadionaNa Fotografiji: Nenad BjelicaFoto:Marko Mrkonjic
MARKO MRKONJIĆ
26.9.2024., 15:43
NA MAKSIMIRU PUŠTEN “PLAVI” DIM

Nenad Bjelica vratio se među Modre

Ono što se najavljivalo, u četvrtak popodne dobilo je službenu potvrdu. Nenad Bjelica vratio se na Maksimir i ponovno sjeo na trenersku klupu Dinama.

Zbog rezultatske krize, prvenstveno katastrofe na Allianz Areni i poraza od Bayerna sa sramotnih 9:2, Sergej Jakirović dobio je otkaz, a Uprava Dinama krenula je u potragu za novim trenerom. Odmah se počeo spominjati Bjelica, ta je priča bila s pokrićem, jer Osječanin se nakon nešto više od četiri godine vratio u "modri" tabor.

 

- Jako se dobro osjećam, tako sam se osjećao i posljednji put. U sličnoj situaciji sam već dolazio u Dinamo. Istina, tada na kraju sezone, a sada praktično na početku. Jako sam sretan što sam opet tu s vama - kazao je Bjelica na svom drugom predstavljanju u Maksimiru.

Između dva mandata u Dinamu vodio je Osijek pa imao kratke epizode u turskom Trabzonsporu i njemačkom Union Berlinu, u kojem je još početkom svibnja dobio otkaz, ali je s tim klubom imao ugovor do 2026., pa je prije potpisa za Dinamo morao riješiti "papire" s Nijemcima.

- Prije 12-13 dana razgovarao sam s kolegom Jakirovićem, koji je tada bio trener Dinama. Dobri smo prijatelji i kolege, opušteno smo razgovarali nakon Qarabaga o svemu što dolazi. Nitko nije razmišljao da dolazi ovo. No nogomet je nepredvidljiv. Događaju se ovakve stvari kao što se dogodilo njemu i Dinamu u posljednje vrijeme. Iznenađen sam, nisam to očekivao ni razmišljao o tome. Zbog toga je iznenađujuće sve što se dogodilo, ali, ponavljam, to se događa u nogometu - dodao je Bjelica, koji je u prvom mandatu vodio Dinamo od svibnja 2018. do sredine travnja 2020., te u tom vremenu osvojio dva naslova prvaka Hrvatske, Kup i Superkup, a imao je zapažene uspjehe i na eurosceni. Onda se usred pandemije koronavirusa rastao od Modrih, poslije je bilo prozivanja s obje strane, trpio je mnoge "ubode" iz Zagreba, a dok je bio na trenerskoj klupi Osijeka, nije imao baš lijepih riječi za bivši klub, koji je nazivao - korporacijom. Još je u sjećanju kako je nakon jedne utakmice Rijeke i Osijeka vikao Riječanima: Je.... vas korporacija! Bit ćete gladni kruha od korporacije, ja vam kažem! Samo kad vas više ne budu trebali!

Ta korporacija je sad trebala Bjelicu i on se vratio u nju, a momčad će voditi već u subotu, kada u 8. kolu Dinamo dočekuje Lokomotivu.

   
      Standings provided by Sofascore