ŽNK OSIJEK - TWENTE, LIGA PRVAKINJA RUJAN 2024.FOTO: ŽNK OSIJEK
ŽNK OSIJEK
26.9.2024., 06:40
UZVRAT 2. KOLA LIGE PRVAKINJA

Možemo li iznenaditi Twente? Pa u jednoj utakmici sigurno da

Uzvratni susret drugog kola Lige prvakinja Twente - Osijek igra se u četvrtak s početkom u 19.45

Vodstvo, stručni stožer i igračice ŽNK Osijek otputovale su u noći s utorka na srijedu u Nizozemsku, gdje će u gradu Enschedeu u četvrtak odigrati uzvratni susret 2. kola Lige prvakinja.

Formalnost

Prošle srijede u Gradskom vrtu nizozemski Twente slavio je 4:1 te su njihove nogometašice stekle golemu prednost za plasman među 16 najboljih, odnosno u jednu od skupina Lige prvakinja. Nisu Osječanke nimalo razočarale u tom susretu, posebice nakon prvoga poluvremena kada je bilo aktivnih 1-1. U nastavku su ipak moćnije Nizozemke stekle znatnu prednost. Gledajući prvo poluvrijeme susreta Osijeka i Twentea, primijetili smo fizičku dominaciju nizozemskog sastava, možda i bržu reakciju u gotovo svim situacijama, no ipak igračice su te koje su najviše osjetile gdje su te razlike zbog kojih su nizozemske prvakinje ipak u prednosti u odnosu prema hrvatskima.

- U tehničkom smislu možda smo mi čak i bolje, ali po mojem mišljenju prednost im je u kondiciji. 'Falimo' najviše u snazi, i zbog toga se događaju naše pogreške. Izostane ponekad pravovremena reakcija, padne i koncentracija. Slažem se da su i čvršće, ali meni osobno stil igre i čvrstina nisu nešto na što nisam već naviknula. Često su nam takve suparnice u reprezentaciji, tako da to nije nešto na što ne možemo pronaći odgovor - pričala je Kristina Nevrkla, iskusna stoperica reprezentacije i ŽNK Osijek, koja je posebno kvalitetno odigrala ne samo posljednju utakmicu protiv Twentea nego i prvi krug Lige prvakinja protiv slovačkog Spartaka i irskog Peamount Uniteda, protiv kojih su Osječanke zapravo i ispunile svoj osnovni ovosezonski cilj u Ligi prvakinja - plasman u 2. kolo.

S obzirom na rezultat iz prve utakmice, teško možemo očekivati veliki preokret pa da Osječanke uđu među samu elitu ženskog nogometa. S kakvom onda željom i ciljem su Osječanke otputovale u Enschede.

- Kao i u prvom susretu. Želimo igrati dobar nogomet, predstaviti sebe i klub u što boljem svjetlu. Kao što smo veći rekli, kvaliteta je na njihovoj strani, svjesni smo razlike, ali idemo odigrati hrabru utakmicu, ponovno ćemo čekati svoje prilike i pokušati im pomrsiti račune.

Moguće iznenađenje

Postavili smo stoperici Osijeka jedno hipotetsko pitanje. U deset utakmica bi li Osijek bar u jednoj mogao iznenaditi Twente.

- Sad smo ih osjetili na svojoj koži i nakon toga iskustva mogu reći da mislim kako bismo ih u tako većem broju odigranih utakmica mogli koji put i iznenaditi. Možda, evo, upravo sada ih iznenadimo. Bilo bi lijepo da je upravo to ta utakmica.

Za iznenađenje opet će morati biti maksimalna koncentracija, prije svega u obrani. Ne samo u najužem njezinu dijelu, gdje Nevrkla ove sezone ima novu partnericu. Riječ je o Amerikanki portorikanskog podrijetla, za čiju reprezentaciju i igra Madison Cox.

- Mislim kako se dobro uklopila, a zasad dobro i funkcioniramo zajedno. Ona je nešto viša, pa njoj prepuštam ove zračne duele i reakcije, a meni ostaje ovo dolje, da joj zatvaram leđa.

Uzvratni susret Twente - Osijek igrat će se od 19.45 na stadionu Twentea, koji inače nosi naziv Grolsch Veste, po poznatoj nizozemskoj pivarskoj industriji, ali zbog pravila UEFA-e u europskim utakmicama zabranjeno je nositi naziv sponzora. Kapacitet stadiona je 30 tisuća gledatelja.

- Obožavam igrati na takvim stadionima, još kad bi bilo i publike. To je doista nešto što svima nama može biti inspiracija. Inače, moram reći da mi uživamo igrati u Gradskom vrtu. Konačno je on postao pravi naš dom. Više ne moramo seliti po Olimpiji, Metalcu.

Zaboravila je spomenuti Mačkamamu.

- Mačkamama ima kod svih nas posebno mjesto. Ona će uvijek ostati naš prvi dom - uoči puta u Nizozemsku rekla nam je Kristina Nevrkla.