19.05.2018 Zagreb - stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 36. kolo, GNK Dinamo - NK Inter Zapresic. Nenad BjelicaPhoto: Luka Stanzl/PIXSELL
PIXSELL
25.9.2024., 19:20
JOŠ SE ČEKA NOVI TRENER DINAMA

Rastanak nije bio lijep, a Bjelica je korak do povratka u “korporaciju”

Nenad Bjelica navodno je samo korak do povratka u Dinamo. Četiri i pol godine nakon odlaska iz Maksimira i rastanka nakon kojeg je bilo dosta prozivanja s obje strane, Dinamo i Bjelica sad bi opet mogli ruku pod ruku. Nakon Dinama Bjelica je kormilario Osijekom, a onda se kratko zadržao u Turskoj i Njemačkoj. Posljednjih dana u fokusu je priča kako se vraća u hrvatski nogomet. Iako je još početkom svibnja dobio otkaz u Union Berlinu, s tim ga klubom ugovor veže do 2026., te sad u Maksimiru čekaju da riješi papire s Nijemcima i dođe prodrmati maksimirsku momčad, koja je zbog rezultatske krize ostala bez kormilara.

Službena potvrda o novom treneru iz Maksimirske 128 trebala bi stići danas ili najkasnije do subote, a Bjelica kotira kao prvi favorit za klupu. Podsjetimo, bivši igrač i trener Osijeka vodio je Dinamo od svibnja 2018. do sredine travnja 2020., te u tom vremenu osvojio dva naslova prvaka Hrvatske, Kup i Superkup, a imao je zapažene uspjehe i na eurosceni. Onda se usred pandemije koronavirusa rastao od Modrih, poslije trpio mnoge "ubode" iz Zagreba, a dok je bio na trenerskoj klupi Osijeka, bivši klub je nazivao - korporacijom. Naime, nakon jedne utakmice Rijeke i Osijeka Bjelica je vikao Riječanima: Je.... vas korporacija! Bit ćete gladni kruha od korporacije, ja vam kažem! Samo kad vas više ne budu trebali!

No sad ta korporacija treba Bjelicu, a on bi se, unatoč nekim prijašnjim nesporazumima, mogao u nju vratiti.