EPA
25.9.2024., 19:21
VARANE SE POVLAČI U 31. GODINI

Povlačim se iz igre koju svi volimo

Francuski nogometaš i donedavno jedan od najboljih braniča svijeta, Raphael Varane, objavio je da se povlači iz nogometa u dobi od 31 godine. Odluka je iznenađujuća, pa ima samo trideset jednu, ali Francuz je odlučio spustiti zavjesu na svoju uspješnu karijeru nakon teške ozljede koljena. Varane je upisao 93 nastupa za Francusku od 2013. do 2022., imao je jednu od ključnih uloga na putu Tricolora do zlata na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018., a bio je i srebrni četiri godine poslije u Kataru.
Klupsku karijeru počeo je u Lensu prije nego što se pridružio Real Madridu 2011. godine u kojem je odigrao 360 utakmica i osvojio tri naslova La Lige te četiri trofeja Lige prvaka. Pridružio se Manchester Unitedu 2021., upisao je 95 nastupa u svim natjecanjima za engleski klub i pomogao "vragovima" da osvoje Liga kup 2023. i FA kup 2024., prije nego što je ove godine prešao u Italiju, u redove, Coma, u kojem mu je krenulo katastrofalno. U debiju za Como pretrpio je tešku ozljedu koljena.
- Objavljujem da se povlačim iz igre koju svi volimo. Pao sam i ustajao tisuću puta, a ovaj put je trenutak da stanem i objesim kopačke. Ostaju nevjerojatne emocije, posebni trenuci i sjećanja za cijeli živo - kazao je Varane.