Milan Đuričić
USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
25.9.2024., 19:19
SADA SAVJETNIK, MOGUĆI GLAVNI TRENER

Milan Đuričić u 80. godini u novom izazovu. Sjeda na klupu Komakova kluba?

Novi dan, novi obrat. To je u posljednje vrijeme svakodnevica Zrinskog Osječko 1664, člana SuperSport Prve nogometne lige, koji zaslugom svog gazde Ivana Komaka već danima ne silazi sa stranica, ne samo lokalnih nego i nacionalnih medija.

Komak svojim nespretnim, prenagljenim i, blago rečeno, neobičnim izjavama "zabavlja" javnost, vrijeđa HNS i lokalne nogometne dužnosnike te čini manevre kakve smo u hrvatskom nogometu već viđali, ali se sad kao čudimo i pitamo: Što ovaj čovjek radi?

Uz to Komak traži način kako zaustaviti urušavanje i izvući svoj Zrinski Osječko 1664 iz krize i s pretposljednjeg mjesta na prvoligaškoj tablici. Prošlog je tjedna Mato Neretljak nakon niza poraza maknut s trenerske klupe, sve je bilo dogovoreno za dolazak Ivana Božića iz Zagreba, ali je taj posao propao. Gazda i Božić navodno se nisu mogli naći oko financijskog pitanja, pa je novi trener "pivara" još nepoznat. Ili je poznat, ali o tome u Klubu uglavnom šute. U srijedu je trening s momčadi odradio Milan Đuričić, kažu "stigao je kod nas kao savjetnik". No Zrinskom je trenutačno odabir vrlo sužen, pa bi Đuričić iz savjetnika lako mogao biti promoviran u glavnog trenera. Tom iskusnom, legendarnom treneru koji je zagazio u 80. godinu života očito nikad dosta izazova, pa se vratio u Gradski vrt i dobio ne baš tako lagan zadatak. Treba posložiti momčad, izvući je iz rezultatske krize, očistiti svlačionicu od prekobrojnih... I da, gazda još uvijek sanja o vrhu poretka, a na Đuričiću je da odvede momčad tamo. Savjetima ili kao glavni trener? Ima znanja i iskustva, ima i autoritet, ali je pitanje ima li energije i živaca ploviti nemirnim "crvenim brodom".

Zrinski je prošle sezone bio hit prvoligaškog prvenstva, simpatična slavonska momčad koja je iznenadila uspješnim rezultatima i do posljednjeg kola vodila bitku sa Šibenikom za plasman u elitni ran hrvatskog klupskog nogometa. Nakon gubitka te bitke Komak se okomio na sve i svakoga, u prvom redu na predsjednika HNS-a Marijana Kustića i sve one koji imaju bilo kakvu funkciju u hrvatskom nogometu. Te njegove riječi nisu prošle ispod radara, pa je "popio" kaznu. Ona glasi: Deset mjeseci zabrane obavljanja svih dužnosti u nogometu, pa tako, naravno, i u Zrinskom. Komak je ove sezone nastavio uz svoj Zrinski, a onda još jednom sočnim opaskama "počastio" HNS. No novu kaznu će, bar kao nogometni dužnosnik, izbjeći jer formalno više nema nikakvu funkciju u klubu. I dalje je glavni sponzor, a zna se - onaj tko donosi novac, taj i vlada. Na klupskoj skupštini 17. rujna smijenjen je s mjesta direktora kluba, a na to je mjesto imenovan njegov bliski suradnik Vedran Dervić. I dok naslovi vrište "Komak otjeran iz Zrinskog", pitamo se tko je to otjerao glavnog sponzora. Inače, za predsjednicu kluba imenova je njegova kći Andrea Komak, potpredsjednica je unuka Karla Komak, a sin Ivan Komak član je Izvršnog odbora. Ivan Komak je ostao - glavni sponzor.