epa10709940 Spain's Rodri (R) in action against Croatia's Dion Drena Beljo during the UEFA Under-21 Championship group stage match between Spain and Croatia in Bucharest, Romania, 24 June 2023. EPA/Robert Ghement
EPA
24.9.2024., 15:12
POZNATI IGRAČI ZA POSLJEDNJE DVIJE UTAKMICE U SKUPINI

Olić vratio u momčad Belju, pozvao i vratara Vukovara

Dan nakon izbornika hrvatske A nogometne reprezentacije Zlatka Dalića svoj izbor igrača za sljedeće utakmice objavio je i izbornik naše U-21 vrste Ivica Olić.

Mladu hrvatsku nogometnu reprezentaciju čeka nastavak kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se održati u Slovačkoj od 11. do 28. lipnja 2025. Hrvatska će u posljednje dvije utakmice u skupini G igrati u Koprivnici, prvo će ugostiti Andoru 11. listopada te Grčku četiri dana poslije. Olić je za te dvije utakmice odabrao 23 igrača te upustio osam pretpoziva.

Uoči susreta s Andorom i Grčkom Hrvatska se nalazi na trećem mjestu tablice sa 16 bodova, jednim manje uz utakmicu manje od Grčke, odnosno pet manje od nedohvatljivog Portugala, koji je na vrhu. Kako će nastup na Euru 2025. izboriti pobjednici skupina te tri najbolje drugoplasirane reprezentacije, dok će preostalih šest drugoplasiranih u dodatne kvalifikacije, očito je kako će ključna biti utakmica protiv Grčke, što će biti izravni obračun za drugo mjesto.

Ivica Olić predstavio sastav U-21 reprezentacije za kvalifikacije na EURO

Ivica Olić predstavio sastav U-21 reprezentacije za kvalifikacije na EURO

INSTAGRAM/HNS

- Pred nama su iznimno važne utakmice protiv Andore i Grčke. Prošlo je malo vremena od posljednjeg okupljanja, tako da većih promjena na popisu nije bilo. Raduje me što imamo široku bazu talentiranih igrača, a popis od 23 igrača koje smo pozvali reflektira našu vjeru u snagu ove ekipe. Također, poslali smo osam pretpoziva jer želimo biti spremni za svaku situaciju i ostaviti prostor za dodatne opcije, ovisno o razvoju događaja. Nakon posljednjih utakmica, gdje smo upisali pobjedu protiv Farskih Otoka i poraz od Portugala, važno je da iduća dva susreta odradimo kvalitetno i ozbiljno. Naša pozicija na tablici zahtijeva maksimalnu koncentraciju i odgovornost te očekujem da ćemo na domaćem terenu u Koprivnici pružiti kvalitetnu igru i pokazati našu kvalitetu. Siguran sam da ćemo uz uz takav nastup ostvariti željene rezultate i ostati u utrci za plasman na Europsko prvenstvo - poručio je izbornik Olić, koji je ponovno uputio pozive i pretpozive igračima iz Slavonije.