HINA/DAMIR SENČAR
24.9.2024., 14:26
DUGA STANKA, POVRATAK, IZBORNIKOV POZIV PA NOVA OZLJEDA

Mislav Oršić opet na prisilnom odmoru

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je u ponedjeljak popis igrača na koje računa za predstojeće dvije utakmice Lige nacija, protiv Škotske i Poljske, koje su na rasporedu sredinom listopada. Novost je bila povratak bivšeg igrača Dinama Mislava Oršića među Vatrene. Oršić je dugo izbivao s terena zbog ozljede, duže od godinu dana, no vratio se u momčad turskog Trabzonspora, odigrao četiri utakmice, predstavio se u dobrom izdanju i Dalić ga je vratio u reprezentaciju. No sad opet loša vijest iz Turske. Oršić nije konkurirao za prvenstvenu utakmicu turske lige u kojoj je njegova momčad igrala protiv Gaziantepspora. Nije bio ni na klupi, a trener Trabzonspora Senol Gunes otkrio je kako je uzrok lakša ozljeda.

- Prolazimo kroz tešeko razdoblje i nismo zadovoljni posljednjim utakmicama i rezultatima. Problem je što imamo dosta ozljeda. Oršićeva ozljeda nije toliko strašna. Nećemo ga imati na raspolaganju ovaj tjedan, a vidjet ćemo u kakvom će stanju biti sljedećeg tjedna.

Ako bude sve prema predviđanju i ako je Oršićeva ozljeda doista lakša, trebao bi se odazvati Daliću za reprezentativne akcije sa Škotskom i Poljskom.

- Raduje me što je Oršić nakon teške ozljede opet s nama. Izborio se za dobru minutažu u svom klubu te će nam proširiti opcije na krilima - kazao je Dalić nakon što je objavio popis. No sad treba vidjeti hoće li Oršić biti spreman za sredinu listopada.