sport...vinkovci...17.11.2023.supersport 1. nl 2023/24 - 15. kolo; cibalia - vukovar 1991- 95 mandic ivan;foto Gordan Panić
GORDAN PANIĆ
24.9.2024., 13:18
LIJEPI DANI NA STADIONU U BOROVU NASELJU

Karačić za rođendan dobio - pobjedu

Stadion u zagrebačkoj Kranjčevićevoj ulici posljednjih je dana uspješna postaja za Slavonce. Prvo su u nedjelju nogometaši Osijeka na tom mjestu pobijedili Lokomotivu s 1:0, a dan poslije trijumf je upisala i momčadi Branka Karačića. Vukovar 1991 u ponedjeljak je odradio 7. kolo SuperSport Prve nogometne lige, u Kranjčevićevoj je svladao momčad Rudeša s 1:0 i učvrstio se na vrhu poretka. Vukovarci su rano poveli, u četvrtoj minuti dobar ubačaj Robina Gonzalesa iz kornera odlično je iskoristio Mario Tadić i glavom skrenuo loptu u mrežu za 0:1. Tražio je Rudeš izjednačenje, Vukovarci novi gol, ali do kraja je ostalo tih 0:1 i nova pobjeda momčadi Vukovara, koja je ostala usamljena na vrhu poretka s 19 bodova. Druga Opatija, kao i treće Sesvete imaju po 14. Trener Branko Karačić u utorak je slavio rođendan, a od momčadi je dan ranije za dar dobio - pobjedu.
Glavobolje Rudešu zadavao je 21-godišnji vratar Vukovaraca Ivan Mandić, koji se istaknuo s nekoliko sjajnih obrana i bio prvo ime susreta, a onda mu je u utorak stigla nagrada. Ne samo za ovu utakmicu nego za sjajnu formu ove sezone. Mandić je dobio poziv Ivice Olića u hrvatsku U-21 reprezentaciju. Sredinom kolovoza Mandić je od Olića dobio pretpoziv, sada je stigao onaj pravi poziv.