GOJKO MITIĆ
23.9.2024., 17:49
IGRAČI ZA ŠKOTSKU I POLJSKU

Zlatko Dalić: Rujan nas napunio energijom, želimo zadržati dobar ritam

Dalić ima teškoće na desnoj strani obrane jer su Juranović i Stanišić još uvijek ozlijeđeni

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je popis kandidata za listopadsku akciju, kada se nastavlja ovogodišnje izdanje UEFA Lige nacija.

Podsjetimo, Hrvatska je u rujnu u susretima s Portugalom i Poljskom osvojila tri boda, što je ocijenjeno zadovoljavajućim. U Lisabonu smo doživjeli minimalan poraz (2:1) od Portugalaca, a na osječkoj Opus Areni, također minimalno, svladana je Poljska (1:0). Te prve utakmice obilježili su brojni izostanci u našem rosteru zbog ozljeda, a situacija za listopad, bar u ovom trenutku, tek je nešto povoljnija jer su se oporavili Martin Erlić i Nikola Vlašić, koji je završio s pretpozivom. Inače, Dalić je za susrete sa Škotskom u Zagrebu 12. listopada i Poljskom u Varšavi 15. listopada pozvao 25 igrača, a na njemu i dalje nema dva rješenja za poziciju desnog beka, Josipa Juranovića i njegovog imenjaka Stanišića, koji su i dalje ozlijeđeni, a isto se odnosi i na Lovru Majera.

- Logično je da smo ostali vjerni kadru koji je odradio kvalitetno okupljanje u rujnu, a dobro je što u odnosu prema tom okupljanju nemamo novih ozljeda, odnosno da su se neki igrači vratili na teren. Nažalost, i dalje smo bez Juranovića i Stanišića na desnoj strani, no vjerujem da ovim igračima to možemo dobro kompenzirati, kao što je to bilo i u rujnu - rekao je naš izbornik Zlatko Dalić.

Od novih/starih imena među Vatrenima je opet Mislav Oršić, koji je s prethodnih popisa izostajao zbog teške ozljede koljena. Sada je opet zdrav, igra u Trabzonsopru, pa nije iznenađenje što ga je Dalić vratio na popis. Na njemu je i Ivan Perišić, koji je u međuvremenu pronašao klub, ali još uvijek nema željenu minutažu nakon što se oporavio od teške ozljede koljena.

- Zaista me raduje što je nakon teške ozljede opet s nama Mislav Oršić, koji se izborio za dobru minutažu u svom klubu, te će nam proširiti opcije na krilnim pozicijama. Rujan nas je napunio novom energijom i optimizmom te sada želimo zadržati taj dobar ritam protiv Škotske i Poljske. Svjesni smo da ovim dvjema utakmicama možemo napraviti velik korak prema našem cilju, ali protivnike maksimalno poštujemo i znamo da ćemo do željenih bodova moći samo s jednakim pristupom, zajedništvom i fokusom kakav smo imali u Osijeku protiv Poljske - poručio je izbornik.

Reprezentacija će se okupiti 7. listopada u Zagrebu, gdje će trenirati do utakmice sa Škotskom u Maksimiru. U Varšavu će se putovati 14. listopada, gdje će se odraditi službeni trening dan uoči utakmice protiv Poljske. Nakon dva kola u skupini 1 Lige A Hrvatska dijeli drugo mjesto s Poljskom s osvojena tri boda.

IZBOR ZLATKA DALIĆA

Vratari: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Dominik Kotarski

Obrambeni: Joško Gvardiol, Duje Ćaleta-Car, Borna Sosa, Josip Šutalo, Marin Pongračić, Martin Erlić

Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Mario Pašalić, Luka Ivanušec, Luka Sučić, Kristijan Jakić, Martin Baturina, Petar Sučić, Nikola Moro

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Mislav Oršić, Marko Pjaca, Ante Budimir, Igor Matanović

Pretpozivi: Nikola Vlašić, Marco Pašalić, Nediljko Labrović, Toni Fruk, Robert Ljubičić, Dominik Prpić

Prve dvije reprezentacije izborit će četvrtfinale Lige nacija, posljednja ekipa ispast će u Ligu B, a trećeplasirana će igrati doigravanje za ostanak u Ligi A.