RADNIČKI DALJ - ĐAKOVO CROATIA RUJAN 2024FOTO: RADNIČKI DALJ
RADNIČKI DALJ
23.9.2024., 14:28
TREĆA NOGOMETNA LIGA ISTOK

Vodeća trojka bez pobjede, show u prvom poluvremenu na Dubovki

Nitko iz kruga vodećeg trojca nije pobijedio, ali nakon 5. kola Treće nogometne lige Istok došlo je do promjene na samom vrhu poretka. Požeška Slavonija uzela je bod u Dalju i smijenila na prvom mjestu Tomislav iz Donjih Andrijevaca, koji je u Ivankovu naišao na Bedem i otišao kući praznih ruku. Između Slavonije i Tomislava smjestilo se Belišće, koje je u petoj dionici uzelo samo bod na gostovanju kod pretposljednjeg Graničara.

I ovo kolo je pokazalo da favoriti ne pobjeđuju uvijek. Iako Bedem nije u nekoj velikoj formi, znalo se da Tomislavu iz Donjih Andrijevaca neće biti lagano na ivankovačkom Gracu. I nije im bilo lagano, domaćin je poveo u posljednjoj minuti prvog poluvremena iz kaznenog udarca. Goran Borko zabio je za 1:0, no umjesto slavlja, u domaćim redovima vladala je zabrinutost. Naime, penal je izborio Marin Ležaić nakon duela s gostujućim vratarom, ali je tom prilikom nezgodno pao i ozlijedio rame te je prevezen u vinkovačku bolnicu. U drugom poluvremenu mreže su mirovale do 70. minute, kada Tomislav Bliznac svom Tomislavu donosi izjednačenje i nadu u preokret. No nakon samo pet minuta igre Bedem je ponovno došao do prednosti. Luka Andričević povisuje na 2:1, da bi pet minuta prije kraja Duje Mrdeša postavio konačnih 3:1 za nova tri boda Bedema i prvi prvenstveni poraz Andrijevčana. Poraz je doživio i drugi Tomislav u ligi, onaj iz Cerne. Prošlog tjedna u Cerni je došlo do promjene na klupi, Nikica Bartulović podnio je ostavku, a Vlatko Šimunac preuzeo kormilo Tomislava. No ta promjena nije donijela pozitivan šok momčadi, Cerani su kod kuće stradali od Vuteks-Sloge s 3:0.

- Vjerujem da ćemo već protiv Vuteks-Sloge napraviti pomak - poručio je uoči utakmice Šimunec. Pomaka nema, Vukovarci su odnijeli kući bodove i ostavili Cerane na posljednjem mjestu tablice s nula bodova i gol-razlikom 4:16.

Slavonija je u Dalj kod novaka u ligi Radničkog došla po pun plijen, a u Požegu otišla s bodom. I može biti zadovoljna tim ulovom, uostalom ni "radnici" nisu kraj dočekali nezadovoljni. Belišćani su se nadali pobjedi u Županji, ali Graničar se trgnuo i počeo skupljati bodove. Nakon tri uvodna poraza prošlo kolo svladao je Vinogorac kao gost, a favoriziranim Belišćanima je uzeo bod. Sve najzanimljivije u županjskoj utakmici dogodilo se u razmaku od dvije minute, Stjepan Salapić je u 48. minuti doveo goste u vodstvo, a već u sljedećem napadu, u 50. minuti, Josip Lešić je bio precizan s bijele točke za 1:1. Zanimljivo je bilo u Starom Slatniku, odakle je Čepin otišao kući poražen. Palo je ukupno pet golova, i to svih pet u prvom poluvremenu. Frcalo je u prvih 45 minuta na sve strane, a u glavnoj ulozi bio je Mario Bačić. U petak se oženio, u subotu "poludio" na terenu. Zabio je, provocirao, ljutio suca i suparnčke igrače, ali i briljirao. Donio je prednost Svačiću u 17. minuti, ali u 34. je Petar Milić poništio vodstvo domaćina. U 40. je Ivan Martić ponovno vratio prednost na stranu Svačića nakon što je bio precizan iz kaznenog udarca, ali Čepinčani se nisu predavali i Milić je svojim drugim pogotkom u 43. poravnao na 2:2. No nije to bilo sve u prvom dijelu. Mario Bačić je u 45. zabio za 3:2, a nakon slabog i uspavanog drugog poluvremena to je ostao i konačni rezultat na Dubovki. Svačić je zadovoljan pobjedom, no ona je imala cijenu. Strijelcu Martiću je u jednom klizećem startu ozbiljnije stradao lakat, a načeto mu je i koljeno.

   
      Standings provided by Sofascore