FACEBOOK NK MARSONIA
23.9.2024., 17:42
STIGAO MARKOVINOVIĆ

Štrajk, poraz, pa promjena na trenerskoj klupi

Nema mira kraj Save u Slavonskom Brodu. Nabujala rijeka ne prijeti poplavom, ali poplava loših stvari je u Nogometnom klubu Marsonia. Nekadašnji hrvatski prvoligaš živi teške dane, ne samo sad, problema u klubu ima već jako dugo i nikako da prestanu. Igrači su u završnici prošle sezone štrajkali, a to su ponovili i prošlog tjedna. Nisu trenirali zbog neisplaćenih plaća, a onda su tijekom vikenda u 5. kolu SuperSport Druge lige izgubili kod kuće od Mladosti iz Ždralova s 2:0. Nakon poraza ostali su i bez trenera. Luka Bilobrk dao je neopozivu ostavku i završio svoju priču kraj Save. Poraz od Mladosti spustio je Marsoniju u donji dio tablice, u društvo momčadi koje će se boriti za ostanak u drugoligaškom društvu. Marsoniji domaći teren tijekom prvenstvenih utakmica kao da je uklet, zvuči nevjerojatno, ali je istinito. Brođani su u ovoj godini zabilježili samo jednu jedinu domaću pobjedu, onu s početka rujna nad Radničkim iz Križevaca. U domaći post računamo proljetni dio prošle i početak ove sezone.

Nakon Bilobrka na klupu Marse stiže, odnosno, vraća se Josip Markovinović. Stigao je na mjesto šefa struke brodskog kluba nakon 12 godina, naime, vodio je Marsoniju 2012. godine u nekim boljim danima kluba bio je trener i sportski direktor.

- Nakon dužeg vremena sam ponovo u Marsoniji, klubu u kojem sam proveo najveći dio svoje igračke i trenerske karijere. Vjerujem da ćemo uz stručan rad mojeg stožera i maksimalan angažman svih u klubu, stabilizirati momčad i izvući je iz krize rezultata. Mislim da ova ekipa ima potencijala, puno je mladih igrača i zato svi u klubu moramo bili strpljivi u očekivanjima - poručio je Markovinović.

   
      Standings provided by Sofascore