sport...vinkovci...21.09.2024.supersport prva nl 2024./2025. 07. kolo cibalia - zrinski osjecko 1664- 14 jazvic filip i 18 zirdum matko; foto Gordan Panić
Gordan Panić
22.9.2024., 17:36
SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA

Zrinski nije posljednji, jer u ligi je i - BSK

Zrinski Osječko 1664 nezaustavljivo juri nizbrdo, a sve njegove slabosti razotkrila je i Cibalia, koja je u vikendu Vinkovačkih jeseni zabila prvu ovosezonsku petardu. Cibalijaši su, čini se, posebno nadahnuti protiv slavonskih rivala, BSK-u su u 2. kolu zabili četiri komada (4:0), Zrinskom su u 7. kolu SuperSport Prve nogometne lige utrpali pet (5:0).

Cibalia prije gostovanja Zrinskog nije bila u idealnoj situaciji, nakon sjajnog starta pojavila se kriza, Vinkovčani su u četiri kola osvojili samo dva boda i pobjeda im je bila imperativ. Tako su i ušli u utakmicu, odmah je počeo pritisak na gostujuća vrata, a Marin Stanić je izdržao do 42. minute, kada je Oršolić pogodio za 1:0. I bio je to početak kanonade. Već u trećoj minuti drugog poluvremena cibalijaši su udvostručili prednost, zabio je Jazvić s bijele točke. Minutu poslije najbolji strijelac lige Jurica Bajić diže na 3:0, u nastavku je dvaput Stanića svladao Martin Vrdoljak za velikih 5:0. Ta pobjeda donekle je vratila mir u redove Cibalije, jer bilo je nekih tenzija, prvenstveno na relaciji trener Siniša Sesar - predsjednik kluba Damir Mustapić.

Osijek, 15. 09. 2023, Stadion Gradski vrt, nogomet, Zrinski Osjecko 1664 - Orijent, SuperSport Prva liga.snimio GOJKO MITIĆ
POLUDIO NAKON PETARDE

Komak: Hoću li ugasiti klub? Ili prodati? Odlučit ću u Lourdesu kod Gospe

S druge strane, u redovima Zrinskog, koji iz utakmice u utakmice iz lošeg ide u gore, dodatni je nemir. Momčad je u sedam kola doživjela šest poraza i za to što nije posljednja na tablici može zahvaliti što je u ligi i BSK, koji još čeka prvi prvenstveni trijumf.

REZULTATI 7. KOLA

Dubrava Tim kabel (Zagreb) - Sesvete 0:0, Cibalia (Vinkovci) - Zrinski Osječko 1664 5:0, Opatija - Orijent (Rijeka) 2:0, BSK (Bijelo Brdo) - Jarun (Zagreb) 0:2. Rudeš (Zagreb) i Vukovar 1991 igraju danas (ponedjeljak), a 16. listopada svoj susret 7. kola odigrat će Dugopolje i Croatia (Zmijavci).

Bjelobrđani su u nedjeljno popodne na svom terenu poraženi od zagrebačkog Jaruna sa 2:0. BSK-u nasušno trebaju bodovi, ali nikako da dođe do njih. U dvoboju sa Zagrepčanima bili su daleko od njih, sve je za domaćina pošlo naopako od završnice prvog poluvremena. Igru je zbog ozljede u 39. minuti morao napustiti Filp Mažar, potom i Antonio Peroševć, a prije toga Jarun je poveo. U 36. minuti loptu iza leđa Ilije Đilasa smjestio je Josip Tadić. Gosti su imali korner, nakon ubačaja iz kuta loptu je dočekao iskusni Tadić i sjajno iz voleja pogodio za 0:1. Da za domaće može biti još gore, pokazala je 44. minuta, kada je Jarun otišao na velikih 0:2. Bilo je to odlično dodavanje Ibaneza prema Karlu Abramoviću, koji se sjajno snašao, primio loptu i zabio za povećanje vodstva. U drugom poluvremenu BSK je nastavio s blijedom igrom, nit je bilo žestine nit energije, a samim tim ni ozbiljnog ugrožavanja vratara Jaruna. Gosti su zadržali prednost i odnijeli bodove u metropolu, a BSK ni nakon sedam prvenstvenih etapa ne zna za pobjedu.

   
      Standings provided by Sofascore