Osijek, 08. 07. 2024, Stadion Gradski vrt, Prozivka NK Zrinski.Osijecko 1664. Ivan Komak i tener Mato Neretljak.snimio GOJKO MITIĆ
GOJKO MITIĆ
20.9.2024., 19:17
SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA

Nema mira u Zrinskom, tko će voditi momčad u Vinkovcima?

U Komakovu dvorištu opet je vrlo zanimljivo. Nogometaši Zrinskog Osječko 1664 gube utakmicu za utakmicom, trener Mato Neretljak ne zna kako trgnuti momčad i izvući ono najbolje iz nje, a gazda kluba Ivan Komak vrlo je nervozan. I nekako neodlučan. Prijepodne poručuje "Neretljak ostaje", poslijepodne "morat ću ja voditi momčad u Vinkovcima".

U petak popodne službeno je Neretljak još bio trener Zrinskog, ali ne znamo kako je reagirao na gazdine riječi: "Moguće da ćemo ići u promjenu trenera. Imam li novo ime? Nemam, vjerojatno ću sam voditi momčad u Vinkovcima, kad je teško, onda se pokazuje tko je vođa. Napravio sam dvije greške ovog ljeta, prva je selekcija igrača, druga odabir trenera." Velika većina trenera bi nakon toga pokupila svoje stvari i otišla, jer nije lako kad ti prvi čovjek kluba kaže da si "greška". Kako će se trenersko pitanje u Zrinskom riješiti i tko će voditi momčad u Vinkovcima, odlučeno je sinoć, ali zbog novinskih rokova nismo mogli pričekati kraj Komakova i Neretljakova razgovora. No jedno je sigurno, Neretljak više ne uživa potpuno povjerenje Komaka i vjerojatno bi dobio otkaz već u srijedu popodne u Belišću nakon poraza od Dugopolja, ali gazda ga je ostavio samo zato što nema drugo rješenje. Osim da sam sjedne na klupu Zrinskog i vodi momčad. I ne bi mu to bilo prvi put... Tko god bude na klupi Zrinskog sutra (subota) u susretu 7. kola SuperSport Prve lige, ima samo jednu misiju, domoći se bodova kod Cibalije. Neće "pivarima" biti nimalo lagano. Cibalia je nakon sjajnog starta upala u krizu, četiri utakmice ne zna za pobjedu i želja je to prekinuti danas na svom terenu.

Bilo bi dobro kad bi nešto u 7. kolu "ulovio" i posljednji BSK, koji u nedjelju (15 sati) dočekuje zagrebački Jarun. Bjelobrđani su prošlo kolo prokockali pobjedu u sudačkoj nadoknadi, ali su pokazali bolju igru nego u prethodnim utakmicama, i to im daje nadu za prvu prvenstvenu pobjedu. Jarun u Slavoniju stiže nakon domaćeg poraza od Rudeša, nakon kojeg su trener Jerko Leko i igrači rigali vatru na suca Igora Pajača. U Jarunu bijesne zbog sudačkih oduka, a Pajač pokazuje da je ni u kakvoj formi, gdje god sudio, repovi ostaju.

Vodeći Vukovar 1991 u ponedjeljak igra kod Rudeša, obje momčadi "pucaju" na sam vrh poretka i trebao bi to biti vrlo zanimljiv ogled.

   
      Standings provided by Sofascore