ŽNK OSIJEK - TWENTE, LIGA PRVAKINJA RUJAN 2024.FOTO: ŽNK OSIJEK
ŽNK OSIJEK
20.9.2024., 19:20
SUPERSPORT PRVA HNLŽ

Agram je Osijeku važniji od Twentea

Nogometašice Osijeka odradile su prvo poluvrijeme drugog kruga Lige prvakinja protiv nizozemskog Twentea, a uoči puta u Nizozemsku i gostovanja u Enschedeu moraju odraditi i vrlo važan susret u Prvoj HNL za žene protiv zagrebačkog Agrama. Radi se o jednoj od ekipa koju u konkurenciji Osječanke itekako moraju shvatiti ozbiljno, a koja u Gradskom vrtu gostuje u nedjelju s početkom u 16 sati.

Osječanke su očekivano krenule u prvenstvu, a sigurno su napunjene samopouzdanjem i dobrim europskim nastupom. Unatoč porazu od Twentea (4:1) bile su zadovoljne prikazanim.

- Imale smo fizički puno jačeg suparnika, ali smo odigrale dobro i stvarno možemo biti ponosni. Po meni rezultat je čak i previše izražen s obzirom na viđeno - poručila je Barbara Živković, jedna od mlađih standardnih prvotimki Osijeka.

Uoči puta u Nizozemsku sljedeći tjedan Osječanke su u misiji "riješiti Agram". U ovom trenutku Agram i sve ostale suparnice u SuperSport ligi mnogo su važniji od Twentea. Jer samo obranom titule Osječanke bi i sljedeće godine mogle doživjeti Ligu prvakinja, što je ipak golema čast.

- Ekipa je to koja se dosta pojačala. Bolje su nego prošle godine, evo pobijedile su Hajduka, tako da nas ne očekuje nimalo lagan posao. To je za nas derbi, imamo niz teških utakmica i vjerujem kako ćemo ih kvalitetno odraditi - poručila je Barbara Živković.

   
      Standings provided by Sofascore