ŽNK OSIJEK RUJAN 2024FOTO: ŽNK OSIJEK
ŽNK OSIJEK
18.9.2024., 07:16
LIGA PRVAKINJA ZA NOGOMETAŠICE

Susret u kojem treba uživati i predstaviti se u što boljem svjetlu

ŽNK Osijek danas od 14.30 u Gradskom vrtu dočekuju Twente u prvom susretu drugog kruga LP-a

Ovoga tjedna počelo je novo izdanje nogometne Lige prvaka, koja već godinama utorkom i srijedom prikuje brojne ljubitelje nogometa uz male ekrane, ali i na stadionima diljem Europe. Na velikoj sceni je i zagrebački Dinamo, ali i klub iz Osijeka.

Uživanje u trenutku

Ženska verzija toga natjecanja danas ponovno dolazi u naše dvorište. Hrvatske prvakinje, nogometašice Osijeka, uspješno su prošle prvi krug toga natjecanja. Na turniru prvog kola, kojem su bili domaćini, prvo su svladale slovački Spartak Myjavu sa 2:0, a u finalu bile bolje od prvakinja Republike Irske Peamount United sa 2:1. Bilo je jasno kako će u drugom krugu, koga god dobile za suparnice, Osječanke biti u podređenom položaju. Ždrijeb u Nyonu dodijelio im je nizozemski Twente, ekipu daleko veće kvalitete i rejtinga, kojoj će se danas (srijeda) od 14.30 hrvatske prvakinje pokušati što bolje suprotstaviti. Da se radi o vrlo kvalitetnoj ekipi, svjedoči što su se u drugi krug Lige prvakinja plasirale s dvije uvjerljive pobjede i gol-razlikom 12:0. Prvo su u polufinalu svladale Cardiff City sa 7:0, a onda su u finalu bile bolje od islandskog Valura sa 5:0. Što onda mogu Osječanke? Ne sumnjamo kako će v.d. trenera hrvatskih prvakinja Branko Maksić pokušati izvući maksimum iz svoje ekipe, prilagoditi sve kvalitetnijem suparniku. Ono u što smo sigurni jest kako neće trebati dodatno motivirati svoje igračice. Tek ih uvjeriti da se ne treba ničega bojati, nego da se pokažu u što boljem svjetlu. Ili, kako je to u posljednje vrijeme popularno reći - neka uživaju u trenutku.

- Veselimo se jednoj ovakvoj utakmici. Znamo koliko smo truda i energije uložili od početka priprema da bismo došli do ove razine natjecanja i igrali protiv iznimno jakih ekipa, koje znače nešto više u svijetu ženskog nogometa. Twente je tipični predstavnik nizozemske škole i stila igre, tehnički jako dobro potkovan, igra brzo i moderno s puno trke i konstantnim napadima tijekom cijele utakmice. To je ekipa koja voli posjed i kontrolu igre. Naravno, imamo i mi nekih svojih aduta i prednosti, sve smo dosta dobro analizirali i spremno očekujemo taj dvoboj koji nas čeka - rekao je trener Maksić koji je poželio što više gledatelja danas u Gradskom vrtu premda, moramo to naglasiti, termin nikako ne služi promociji ženskog nogometa i ovoga natjecanja.

Treba im podrška

Ukupni pobjednik ovoga dvoboja, jer se uzvrat igra sljedećeg četvrtka, 26. rujna, u Enschedeu, plasirat će se u skupine među 16 ekipa, koje čine doista crème de la crème europskog klupskog nogometa. Mogu li Osječanke kreirati možda i najveću senzaciju u hrvatskom nogometu općenito?

- Mi smo ispunile prvobitan cilj, a to je plasman u play-off, među 28 najboljih ekipa Europe. Ovakve utakmice je svima gušt igrati jer ulazimo neopterećeno protiv realno i papirnato boljeg protivnika. Dat ćemo sve od sebe da se pokažemo u što boljem svjetlu, pružimo što bolji otpor i predstavimo sebe i klub kao konkurentnu ekipu svakome tko dolazi na naš teren u Gradskom vrtu - poručila je kapetanica Joščak.

Za one koji požele pogledati susret Osijeka i Twentea treba reći kako su za njih otvoreni ulazi G5 i G11 na zapadnoj tribini. Cijena ulaznice od pet eura za susret Lige prvaka doista je simbolična, a osječke nogometašice zaslužuju čestitke i potporu za sve ono što već godinama rade.