sport...vukovar...24.08.2024.supersport prva nl 24./25. 02. kolo vukovar1991 - zrinski osjecko 1664- 9 boncina toni lun i 24 stanic marin;foto Gordan Panić
Gordan Panić
18.9.2024., 07:05
ZRINSKI OSJEČKO 1664 U BELIŠĆU DOČEKUJE DUGOPOLJE

Sazvan i krizni sastanak: Ovo je jako loše, treba to presjeći

Nastavlja se prvenstvo SuperSport Prve nogometne lige, u akciji će danas (srijeda) biti tri Slavonca, BSK igra u Bijelom Brdu, Zrinski Osječko 1664 nakratko je preseljen u Belišće, a Cibalia gostuje u Sesvetama.

Gdje god igrali, svi Slavonci imaju samo jedan cilj - uzeti bodove. BSK-u i Zrinskom prijeko su potrebni, Vinkovčani su u lagodnijoj situaciji, ali u Sesvete odlaze s namjerom nešto uzeti.

Krizni sastanak

Zrinski Osječko 1664 Dugopolje će dočekati na Gradskom stadionu u Belišću jer u Gradskom vrtu nogometašice Osijeka s nizozemskim Twenteom igraju Ligu prvakinja. Igrao u Osijeku ili Belišću, svejedno, Zrinski ima imperativ pobjede jer ovo što je pokazao i ostvario u prvih pet prvenstvenih kola jako je loše.

- Situacija nije lagna, previše smo bodova izgubili i vrijeme je za pobjedu - najavljuje vratar Zrinskog Marin Stanić. Stanić je najjača karika "pivara", a klub je pretposljednji na tablici, u pet kola inkasirao je sedam golova i to dovoljno govori kakav "propuh" i "raspašoj" vlada u momčadi.

- Nakon domaćeg poraza od Croatije, u ponedjeljak smo imali sastanak, svatko je rekao što ima, nadam se da je to trgnulo neke igrače, koji bi morali pokazati veće htijenje i trud. Ne kažem da se netko ne trudi ili da ne želi, ali nonšalantni pristup je zabranjen. Sami smo se doveli u ovu situaciju, sad se sami moramo vaditi. Danas protiv Dugopolja jednostavno nemamo pravo na kiks - dodaje vratar Zrinskog.

Na sastanku je osim stručnog stožera i igrača bio i gazda kluba Ivan Komak, koji je uoči sezone imao velike ambicije, a nakon uvodnih kola momčad mu je na začelju.

- Gazda je razočaran i ima pravo biti, čovjek ulaže svoj novac u klub, a mi ne pružamo rezultate kakvi se očekuju. Nije bilo nikakve drame, samo otvoren razgovor o stanju u svlačionici i našoj igri.

Zaslužili smo više

Ono što je bilo treba staviti na stranu i razmišljati samo o Dugopolju, koji ima jednak broj bodova kao Zrinski (3) i čini se idealnim suparnikom za "vađenje".

- Ne gledamo s kim igramo, jer s kim god igrali, zna se što je naš cilj. Fokusirani smo samo na sebe, našu igru, kako ispraviti ono što nismo dobro radili u prethodnim utakmicama. Moramo pokazati da smo dobra i čvrsta ekipa, koja je zaslužila više od ovog petposljednjeg mjesta. Naravno, nešto će se pitati i Dugopolje, koje je dobra momčad, prava natjecateljska, zna igrati na rezultat. Nemaju ni jednu pobjedu, ali triput su igrali neriješeno. Neće biti lagano, ali svi u svlačionici smo svjesni koliko bi nam ova pobjeda značila, donijela bi nam pomak na tablici, ali i mir u svlačionici, vratila samopouzdanje. Ulog je golem, mi ga moramo uzeti - dodao je kapetan poljuljanog broda Zrinskog.

   
      Standings provided by Sofascore