Bijelo Brdo, 07. 09. 2024, Igralište u Bijelom Brdu, nogomet, BSK - Opatija. SuperSport Prva Liga.snimio GOJJKO MITIĆ
GOJKO MITIĆ
18.9.2024., 07:00
BJELOBRĐANI DOČEKUJU IMOĆANE

Neki su nas već otpisali, ali nema nervoze, nama je to samo dodatni motiv

Situacija je teška, boravak na samom začelju tablice nije ugodan, ali u Bijelom Brdu nema defetizma. Nema mu ni mjesta, jer utrka je tek počela... Prvenstvo SuperSport Prve lige stiglo je do šestog kola, Bjelobrđani su dosad zabili samo jedan pogodak i ušićarili samo jedan jedini bod, onaj u 1. kolu, a potom nanizali četiri poraza i posljednji su u poretku. U međuvremenu je došlo do smjene na klupi, Dino Babić je digao ruke od svega i napustio BSK, a trenersku palicu preuzeo Igor Budiša. Iza novog trenera premalo je vremena da bi napravio neke velike promjene i rezove, u ruke je dobio momčad kakvu je dobio, ali polako hvata konce i ima sve bolji uvid u mogućnosti igrača, tako da se uskoro od Bjelobrđana očekuje ona igra koju Budiša preferira. Možda se pokaže već danas, kada BSK u sklopu 6. prvenstvenog kola od 16.30 na svom terenu dočekuje Croatiju iz Zmijavaca. Croatia je u pet kola skupila pet bodova, a da itekako zna biti neugodna u Slavoniji pokazala je prošlu etapu, kada je slavila u Gradskom vrtu protiv Zrinskog (0:1).

- Nemamo izbora, onako 'sportskim rječnikom': Idemo poginuti, a onda i nekog 'zakopat' na terenu - kroz šalu je kazao trener Igor Budiša.

Trener se šali, ali neki njegovi igrači, posebice oni najiskusniji, trebali bi povući i zaigrati kao da im je svaka utakmica posljednja, ginuti za svaku loptu jer, u suprotnom, ne piše im se dobro.

Bjelobrđani su u nedjelju poraženi u Zagrebu od Rudeša (1:0). Slaba je to utjeha kad ostaneš bez ičega, ali kao da se vidi pomak i Budišina momčad je taj susret odigrala malo bolje nego prethodne. Posebice u prvih pola sata... No ponovila se stara boljka, na kojoj će Budiša morati najviše raditi, a to je ofenzivni dio igre. BSK je gotovo neopasan za vrata suparnika, nekako beskrvan u napadu, nema žestine, nema agresije i prijetnji, igrači ispred suparničkih vrata su nekako odsječeni od ostatka momčadi. Da bi dobili Croatiju, nogometaši BSK-a morat će biti u svom najboljem ovosezonskom izdanju, za sada su veliki dužnici, prikovani su za dno poretka, ali sastav koji Budiša ima na okupu ipak definitivno vrijedi više nego što dosadašnji rezultati pokazuju.

- I ja mislim da vrijedimo više nego što tablica pokazuje. Rekao sam dečkima: 'Pa mnogi nas već otpisuju, zar postoji bolji i veći motiv nego da im pokažemo da griješe?' Meni je to veliki motiv, bez obzira na to što nam ne ide i što trebamo mnoge stvari popraviti, vjerujem u ovu momčad. Danas nam slijedi nova utakmica, novi izazov, nema neke nervoze, cilj je jasan - osvojiti sva tri boda. Poštujemo i respektiramo Croatiju, ali fokus je samo na nama. I našem cilju. Nadam se da ćemo odigrati bolje nego u prethodnih nekoliko utakmica u prvenstvu, kao i onu u šesnaestini Kupa u kojoj smo poraženi od Dugopolja. Stalno ponavljam - moramo biti bolji, ali zato što vjerujem da to možemo. Vjerujem da i danas ostavljamo bodove u Bijelom Brdu - dodao je Budiša.

   
      Standings provided by Sofascore