epa11610677 Real Madrid´s Antonio Rudiger (2L) celebrates after scoring the 2-1 lead with his teammate Luka Modric during the UEFA Champions League soccer match between Real Madrid and VfB Stuttgart, in Madrid, Spain, 17 September 2024. EPA/JUANJO MARTIN
EPA
18.9.2024., 19:36
PRVAK SE MALO MUČIO

Na semaforu 69. minuta i 1:1. Sad je Lukino vrijeme

Počela je nova sezona Lige prvaka u posve novom formatu, mnogi kažu, zanimljivijem negoli dosad. Imamo nikad veći broj klubova sudionika (36), nikad izdašniji UEFA-in nagradni fond i potpuno novi format natjecanja, u kojem kao uvertira u prvu fazu više ne postoji osam grupa sa po četiri kluba, na što smo naviknuli u Ligi prvaka. Sad je svih 36 klubova u istoj ligi, a svaki će igrati osam utakmica, i to svih osam s različitim protivnicima.

Prvi susret neće po dobrom pamtiti Dinamo i njegovi navijači, ali zadovoljan je kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić. Njegov Real brani naslov prvaka Europe, a u novu sezonu startao je pobjedom nad Stuttgartom od 3:1. Modrić je ponovno utakmicu počeo na klupi, u igru je ušao u 69. minuti, pri rezultatu 1:1. I onda u 83. upisao asistenciju za 2:1. Preciznom loptom pri udarcu iz kuta pronašao je u kaznenom prostoru Antonija Rüdigera, koji svojoj bivšoj momčadi zabija gol glavom i donosi prednost Realu. U sudačkoj nadoknadi mladi Endrick postavio je konačnih 3:1. Iako se pobjeda čini uvjerljivom, Real se mučio s njemačkim viceprvakom i poveo je tek početkom drugog dijela preko Kylliana Mbappea, ali je u 68. minuti izjednačio Deniz Undav.

- Na semaforu 69. minuta i rezultat 1:1. Lukino je vrijeme. Ušao je kako bi vratio red, koji Tchouameni nije mogao osigurati. Talent nema rok trajanja - pišu španjolski mediji o Modrićevoj ulozi u novoj pobjedi "kraljeva".

Liverpool je slavio kod Milana sa 3:1 iako su domaćini poveli već u 3. minuti preko Christiana Pulišića. Konaté i Van Dijk su preokrenuli već do kraja poluvremena, a konačan rezultat postavio je Mađar Szoboszlai. Milan nije bio uspješan, ali zato jest njegov veliki rival s talijankih terena Juventus. Stara dama je u Torinu svladala PSV sa 3:1, a čast da bude prvi strijelac nove sezone Lige prvaka imao je Turčin Kenan Yildiz, koji je zabio u 21. minuti. Na 2:0 povisio je Amerikanac Weston Mckennie (27), a u drugom dijelu zabio je Argentinac Nico Gonzales (52). Počasni gol za Nizozemce u sudačkoj nadoknadi dao je Ismael Sabbari (90+3). Sporting je u Lisabonu slavio protiv Lillea sa 2:0 pogodcima Gyökeresa (38) i Debasta (65), a Aston Villa je u Bernu svladala Young Boyse sa 3:0 golovima Yourija Tielemansa (27), Jacoba Ramseya (38) i Andre Onanea (87). Englezima je VAR poništio još dva gola, a švicarski je prvak razočarao u premijernom nastupu.