Bijelo Brdo, 18. 09. 2024., Stadion u Bijelom Brdu, BSK (Bijelo Brdo) - Croatia (Zmijavci), SuperSport Prva ligaSNIMIO BRUNO JOBST
BRUNO JOBST
18.9.2024., 20:18
SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA

BSK-u bod, Zrinski tone sve dublje

Nastavlja se hod po mukama slavonskog dvojca s dna poretka SuperSport Prve nogometne lige. BSK je u 6. kolu uzeo bod, ali može itekako žaliti za preostala dva, jer izgubio ih je u sudačkoj nadoknadi. Za razliku od Bjelobrđana Zrinski je ostao daleko od bilo kakvog ulova. Izabranici Mate Neterljaka, zbog Lige prvakinja u osječkom Gradskom vrtu, momčad Dugopolja dočekali su u Belišću i izgubili s 2:0.

Bjelobrđani su odradili ono što su najavljivali, protiv Croatije iz Zmijavaca odigrali su bolje nego u prethodnim utakmicama, bili su nadomak prve prvenstvene pobjede, ali u 91. minuti Imoćani su pogotkom Andreja Goluba došli do konačnih 2:2. Nakon 60-ak minuta utakmice u Bijelom Brdu za domaćina je išlo sve prema željama, pogodcima Ilana Pejića (37) i Ive Vukića (56) imali su sigurnih 2:0, činilo se da sva tri boda ostaju u Slavoniji, ali onda su se pojavile stare boljke, obrana je popustila i gosti su to iskoristili. Prvo je Siaka Bamba u 69. smanjio, a Golub se pobrinu da jedan bod odleti na jug Hrvatske. Bjelobrđani imaju za čim žaliti, ali za utjehu im ostaje da su u ovoj utakmici uspjeli zabiti više pogodaka nego u prethodnih pet kola ukupno i da na terenu djeluju mnogo bolje nego prije desetak i više dana. I dok u Bijelom Brdu optimizam malo raste, u svlačionici Zrinskog Osječko 1664 ozračje nije nimalo ugodno. Momčad koja se prošle sezone do posljednjih minuta borila za naslov prvoligaškog prvaka i plasman u viši rang pa najavila da će to pokušat i ove sezone, u totalnom je rasulu. Početkom tjedna održan je krizni sastanak, ali on očito nije trgnuo igrače, jer ono što su "pivari" pokazali protiv Dugopolja bilo je loše. Gosti su iskoristili to njihovo izdanje i s dva pogotka Duje Ljubića upisali prvu prvenstvenu pobjedu, a Neretljaku ostavili dodatne brige. Ovo je peti prvenstveni poraz Zrinskog, treći uzastopni i ostao je pretposljednja momčad prvenstva s tri osvojena boda.

Bez ičega je ostala i Cibalia na gostovanju kod Sesveta, gdje je domaćin slavio 2:1. Tin Kulenović u 32. minuti doveo je domaće u vodstvo, ali samo četiri minute kasnije najbolji strijelac Cibalije Jurica Bajić pogađa za 1:1. Ivor Ljubanović u 66. minuti sigurno je realizirao kazneni udarac i opet vratio prednost na stranu Sesveta, a tih 2:1 ostalo je do kraja susreta.