Čepin, 14. 09. 2024., Igralište u Čepinu, Čepin - Slavija (Pleternica), Treća NL IstokSNIMIO BRUNO JOBST
BRUNO JOBST
16.9.2024., 13:11
TREĆA NOGOMETNA LIGA ISTOK

U Rupi je ponovno bilo napeto, vodeći trojac bez krivog koraka

Đakovo Croatia je u 4. kolu Treće NL Istok nakon preokreta osvojila bod u vukovarskoj Rupi, gdje je ponovno frcalo na sve strane. Sudac je imao pune ruke posla, pokazao je čak triput na bijelu točku, sedam žutih i jedan crveni karton.

Domaća Vuteks Sloga imala je velikih 2:0, Igor Tunjić Lukić je već u 4. minuti pogodio za 1:0, Strahinja Božić u 51. iz kaznenog udarca udvostručio prednost. Između ta dva gola Vukovarci su promašili jedan penal (Vukanović), a u posljednjih desetak minuta ušlo se sa 2:0 i izgledalo je da će sva tri boda ostati u Vukovaru. No Đakovo Croatiju nikad ne treba unaprijed otpisati. U pet minuta, od 81. do 86., vratila je stvari u egal. Antonio Blažanović smanjio je prednost, prethodno je promašio penal, ali je iskoristio odbijenu loptu i spremio ju u mrežu. Mislav Dogan je četiri minute prije kraja izjednačio, završilo je 2:2, ali je sudac Davor Jozić morao raditi preokovremeno - nakon završetka utakmice crveni karton zbog prigovora dobio je gostujući igrač Duje Batinić.

- Osvojili smo bod u Vukovaru, a sudačke odluke najbolje je ne komentirati - poručili su Đakovčani, koji tijekom utakmice nisu skrivali ljutnju zbog sudačkog kriterija.

Ljutnje na suca nije bilo u Belišću, jer sve je bilo jasno već u prvom poluvremenu, nakon kojega su Crveni imali 4:0. Belišćani su poveli autogolom Dinka Leke, Silvio Anočić je udvostručio prednost, a na 3:0 povisio Stjepan Poljak. Minutu prije odlaska na odmor Jakov Janček zabio je za 4:0, mirisalo je na katastrofu momčadi iz Ivankova, ali u drugom dijelu utakmice pala su još samo dva pogotka. Jedan na svakoj strani, Poljak je zabio za Belišćane, Marin Ležaić za goste. Belišćani su treći na tablici, ispred njih je požeška Slavonija i lider Tomislav iz Donjih Andrijevaca s bodom više. Ni vodeći dvojac nije imao problema u ovom kolu, Andrijevčani su kod kuće svladali Svačić (2:0), a Slavonija je u Požegi bila bolja od Tomislava iz Cerne 3:1.

REZULTATI 4. KOLA

NAŠK (Našice) - Radnički (Dalj) 1:1, Vuteks Sloga (Vukovar) - Đakovo Croatia 2:2, Borac (Kneževi Vinkogradi) - Valpovka (Valpovo) 0:0, Vinogorac (Slavonski Brod) - Graničar (Županja) 3:4, Belišće - Bedem (Ivankovo) 5:1, Tomislav (Donji Andrijevci) - Svačić (Stari Slatnik) 2:0, Čepin - Slavija (Pleternica) 0:0 i Slavonija (Požega) - Tomislav (Cerna) 3:1

Iznenađenje u 4. kolu priredio je županjski Graničar pobijedivši u Slavonskom Brodu momčad Vinogorca. Iako je Vinogorac na svom terenu jako dobar, ovaj put morao je priznati primat "graničarima", koji su u četvrtoj etapi ostvarili prvu ovosezonsku pobjedu. Josip Lešić donio je prednost gostima u 15. minuti i s tih 0:1 otišlo se na odmor. I onda u nastavku show. Palo je još šest pogodaka, Josip Mijić i Mario Ćubel pogodili su za preokret Vinogorca, a onda sjajnih desetak minuta Graničara. Malik Smajlović je u 60. izjednačio, u 65. Domagoj Džoić okrenuo na 2:3, a u 69. minuti Zvonimir Mikić poviso na 2:4. Vinogorac se potom novim pogotkom Mijića vratio u igru, ali Županjci su ipak sačuvali prednost za prve ovosezonske bodove u Trećoj NL Istok.

Čak četiri utakmice ovoga vikenda završile su podjelom bodova, neriješeno je bilo u Našicama, Vukovaru, Kneževim Vinogradima i Čepinu. 

Standings provided by Sofascore