NK VARDARAC NK VARDARACFOTO: NK VARDARAC

NK VARDARAC NK VARDARAC
FOTO: NK VARDARAC

16.9.2024., 13:07
MŽNL OSIJEK-VINKOVCI

Igrat ću dok god me zdravlje služi. Što sam stariji, to više uživam

Bilo je zanimljivo i napeto u Baranji, kao i u Donjem Miholjcu, ipak, ljepotica 4. kola Međužupanijske nogometne lige Osijek-Vinkovci viđena je u Županji, gdje je vođinačka Mladost pobijedila domaći Radnički s čak 7:4. Sjajna utakmica, puno golova i preokreta, odlične akcije i golovi, jak ritam i neuništivi Ivan Baraban... najkraći je opis onoga što se događalo u Županji. Golijadu je otvorio upravo Baraban donijevši Mladosti vodstvo u četvrtoj minuti.

- Igrat ću koliko me zdravlje posluži. Što sam stariji, više uživam, sve manje razmišljam o mirovini. Samo neka traje. Radim posao koji volim, dobro se osjećam - kazao je lani 36-godišnji Ivan Baraban, dok je branio boje Mladosti iz Ždralova. I ove sezone je u Mladosti, ali iz Vođinaca, a taj napadač koji je nosio dres bivših i sadašnjih hrvatskih prvoligaša Cibalije, onog jakog i "ludog" Splita te Osijeka pokazuje da su godine samo broj, a on odličan igrač za ovaj rang natjecanja.

Nakon što je Baraban zabio za 0:1, Radnički je preokrenuo kada je gostujući vratar Leon Lovrić zabio sam sebi pogodak, a onda se u strijelce upisao i Igor Ivkošić za 2:1. Potom Lovro Pedić i Baraban vraćaju vodstvo Mladosti, ali samo minutu poslije Antonio Pavelić zabija za 3:3. Marko Jurić u 64. zabija za prednost Radničkog od 4:3, a onda počinje gostujući show. Ivan Rist, Dražen Malančuk pa opet Baraban te Luka Mauer pogađaju za velikih 4:7.

Rezultati 4. kola

Otok - Zrinski (Bošnjaci) 3:1, Vardarac - Darda 3:0, Radnički (Županja) - Mladost Vođinci 4:7, Jedinstvo (Donji Miholjac) - Slavonija (Soljani) 0:1, Radnički (Mece) - Dilj (Vinkovci) 0:4, Borac (Bobota) - Baranja Belja (Beli Manastir) 0:3, Višnjevac - Mladost (Đakovačka Satnica) 1:2 i Šokadija (Babina Greda) - Sloga (Štitar) 0:2

Derbi kola i onaj za Baranju igrao se u Vardarcu, gdje je istoimeni domaćin dočekao susjeda Dardu. I pobijedio sa 3:0. Stjepan Šimić donio je Vardarcu prednost u 34. minuti pogodivši za 1:0 iz kaznenog udarca. U posljednjm trenutcima prvog poluvremena Zvonimir Tulumović povisio je na 2:0, a sve nade gostiju u eventualni preokret ubio je Dominik Tkalec zabivši u 77. minuti za konačnih 3:0. Imali su Darđani nekih prigovora na sudačke odluke u prvom poluvremenu, ali u Vardarcu je pobijedila bolja i raspoloženija momčad. Uz bok lideru iz Vardarca još je jedna momčad iz Baranje, novak u ligi Baranja Belje. Belomanastrci su složili dobru momčad i nižu pobjede, u 4. kolu su u Boboti nadigrali domaći Borac sa 3:0. Sve najvažnije dogodilo se u drugom poluvremenu, a za pobjedu Baranjaca pogodio je Saša Kuburić i dvaput Kristijan Martinčević. U sjajnom ritmu je i Slavonija iz Solanja, koja je pogotkom Mahira Omerhodžića u 88. minuti svladala Jedinstvo. Donjomiholjčani su promašili penal, imali nekoliko prilika, u završnici utakmice pogriješili u obrani i to je bilo dovoljno da ostanu bez ičega. Višnjevčani još čekaju prvu ovosezonsku pobjedu, u nedjelju su ugostili Mladost iz Đakovačke Satnice i ostali bez ičega (1:2). Autogol Mate Grgića i pogodak Nevena Grbeše presudili su Višnjvčanima, za koje je zabio Ivan Gelo.

Standings provided by Sofascore