Zagreb, 23.08.2023 - Tiskovna konferencija GNK Dinama na kojoj je predstavljen novi glavni trener Sergej Jakirović i najavljena utakmica play-offa UEFA Europa lige Dinamo – Sparta Prag. Na slici Sergej Jakirovićfoto HINA/ Damir SENČAR/ ds
HINA/DAMIR SENČAR
16.9.2024., 16:16
NAJVEĆI AUTSAJDERI

Čuda se ponekad i događaju

Počinje novo izdanje nogometne Lige prvaka, na velikoj sceni je i zagrebački Dinamo. Igra sutra (utorak, 21 sat) u minhenskoj Allianz Areni, gdje ga čeka moćni Bayern. Modri su oznčeni kao najveći autsajderi 1. kola Lige prvaka, u senzaciju malo tko vjeruje, a najmanje - kladioničari. Koeficijent na pobjedu Zagrepčana je čak 19, i tomu se ne treba čuditi. Dinamo nije stalni član prve postave Lige prvaka, igra protiv uglednog Bayerna, a u posljednjoj je utakmci domaćeg prvenstva kod kuće izgubio od Hajduka i odigrao jako lošu utakmicu. S druge strane, Bavarci su sjajni i u posljednjih 25 domaćih utakmica izgubili su samo jedan jedini puta. Na Allianz Areni su padali nogometni velikani, Nijemci su uvjereni kako će pasti i Dinamo. No tek je početak Lige prvaka, čuda u nogometu se događaju, u “modrom” taboru se nadaju kako će se dogoditi baš večeras. Dobra vijest za trenera Zagrepčana Sergeja Jakirovića je što će moći računati na jednog od svojih ključnih veznjaka Josipa Mišića. Mišić je nedostajao Dinamu u derbiju s Hajdukom zbog problema s mišićem, no čini se da se stigao oporaviti za otvaranje Lige prvaka. Mišića je u derbiju mijenjao kapetan Arijan Ademi, koji je igrao u tandemu s Petrom Sučićem. Za očekivati je da će Sučić i Mišić držati Dinamov vezni red u Münchenu.
- Već prije sam rekao da smo svoje u Europi već napravili, ali ne treba sad otići u Ligu prvaka u nekom samozadovoljstvu. Možda nam je trebao šamar protiv Hajduka da se probudimo iz euforije. Momci su fokusirani, ne mogu ništa reći, sad je fokus na Beyernu i kako se što bolje predstaviti na njegovu stadionu - poručio je Jakirović između dvije utakmice, nakon one s Hajdukom i prije ove s njemačkim klubom.
Nakon derbija i poraza usred Maksimira navijači Dainama bili su nezadovoljni trenerovim potezima i pripremom momčadi, a pitanje je što je sad Jakirović pripremio za veliki Bayern. Nadamo se nešto mnogo bolje nego za Hajduk, jer ono što je Dinamo odigrao u derbiju je neuvjerljivo i loše te s takvim izdanjem u Ligi prvaka ne može nikom parirati, a ne nekoga iznenaditi. Poglavito ne Bayern na Allianz Areni.