Osiiejk, 14. 09. 2024., Stadion Gradski vrt, Zrinski Osječko 1664 - Croatia (Zmijavci), SuperSport Prva ligaSNIMIO BRUNO JOBST
BRUNO JOBST
15.9.2024., 17:26
NOVI PORAZ, JOŠ VEĆI PROBLEMI

Nogometaši Zrinskog Osječko 1664: Momčad bez samopouzdanja i igre, Mato Neretljak ne zna kako zaustaviti slobodan pad

Ne ide pa ne ide. Nogometaši Zrinskog Osječko 1664 doživjeli su još jedno bolno prizemljenje i nakon pet kola čini se kako njihova ovosezonska realnost nije nikakva borba za gornji dio poretka SuperSport Prve lige, nego borba za ostanak u tom društvu. Najave iz Kluba uoči sezone bile su velike, ali jedno je pričati, drugo napraviti.

U subotu je u Gradskom vrtu gostovala Croatia iz Zmijavaca, Imoćani su se činili kao idealan suparnik za vađenje, ali samo su se činili. Na kraju su slavili s 1:0. Zrinski je bez igre i samopouzdanja i kao takav niže poraz za porazom. U prvenstvu ih je već skupio četiri, u međuvremenu ispao i iz Kupa Hrvatske. Gazda Ivan Komak razočaran puca po šavovima, ali ide dalje, za sada drži Matu Neretljaka na klupi, ali pitanje je dokle.

Zrinski je dobro krenuo protiv Croatije, već u uvodnim minutama imao je dvije sjajne prilike. Prvo je, već u drugoj minuti, zaprijetio Patrick Pejić, ali je njegov udarac s desetak metara vratar Mario Gudelj odbio u korner. Ubačenu loptu na nekoliko metara od vrata dočekao je Mendeš, ali je njegov udarac glavom otišao iznad vratnice. Potom su prijetili i gosti, ali Marin Stanić je bio koncentriran i na mjestu. U nastavku su igrači Croatije krenuli opasnije i u 55. minuti to naplatili. Vilim Gec preciznim udarcem s 20-ak metara pogodio je lijeve rašlje. Do 90. se više ništa ozbiljnije nije događalo, a onda u sudačkoj nadoknadi Zrinski je mogao do izjednačenja, ali udarac Ante Vukušića odlično je zaustavio vratar Gudelj za razočaranje u Gradskom vrtu i pad na tablici Zrinskog. U ovo vrijeme lani "pivari" su bili pri vrhu, sad se koprcaju na začelju poretka.