ĐAKOVO CROATIA - GORICA KUP HRVATSKE GORICA POBIJEDILA NAKON PRODUŽETKA RUJAN 2024. FOTO: HNK ĐAKOVO CROATIA
HNK ĐAKOVO CROATIA
14.9.2024., 07:00
TREĆA NL ISTOK

Nakon hrabre predstave protiv Gorice Đakovčani su u vukovarskoj Rupi

Neki su imali odmor od utakmica od vikenda do vikenda, neki su pak ovog tjedna radili prekovremeno. Posebice Đakovo Croatia, koja je bila nadomak senzaciji u šesnaestini finala Kupa Hrvatske. Đakovčani su na svom Pazarištu dočekali prvoligaša Goricu i bili nadomak senzaciji. Kup je opet pokazao svoju ćud i od prvoligaša tražio ozbiljnost kod niželigaša. Nakon izjednačenih 90 minuta plus sudačka nadoknada, zatim i drame produžetaka, Gorica je osminu finala izborila tek nakon raspucavanja penala. Nesretni 11. rujna u svijetu je poznat po terorističkom napadu u Americi, a taj datum će dugo pamtiti i Đakovčan jer su zamalo srušili člana elitnog razreda hrvatskog klupskog nogometa. Đakovčani se se potrošili, na kraju ostali razočarani, ali mogu biti itekako ponosni. Odigrali su hrabru i dobru utakmicu, nisu ustuknuli pred prvoligašem i da je bilo samo nešto više sreće, mogli su kreirati prvorazredno iznenađenje. No Kup i Gorica su sad završena priča, ostat će sjećanja, a Đakovo Croatia se okreće prvenstvu, a tamo je u 4. kolu Treće NL Istok čeka gostovaje u vukovarskoj Rupi kod Vuteks Sloge.

Parovi 4. kola

Susreti NAŠK (Našice) - Rdanički (Dalj), Vuteks Sloga (Vukovar) - Đakovo Croatia, Borac (Kneževi Vinkogradi) - Valpovka (Valpovo), Vinogorac (Slavonski Brod) - Graničar (Županja), Belišće - Bedem (Ivankovo), Tomislav (Donji Andrijevci) - Svačić (Stari Slatnik) i Čepin - Slavija (Pleternica) igraju se danas (subota), a u nedjelju se sastaju Slavonija (Požega) i Tomislav (Cerna). Sve utakmice počinju u 17 sati.

U Vukovaru nikad nikome nije lagano, posebice nije lako nakon velikog fizičkog i psihičkog pražnjenja, kakvo je đakovačka momčad imala u srijedu. No unatoč tome s Pazarišta dolaze pozitivne najave, u prvenstvo nisu krenuli prema željama, ali tek je počelo i Đakovovčani su uvjereni kako tek sad hvataju "radnu tempetarturu". Obvezu u Kupu protiv prvoligaša imao je i lider trećeligaškog Istoka Tomislav, koji je u Donjim Andrijevcima dugo odolijevao Istri 1961, a na kraju pokleknuo i izgubio sa 2:0. Nakon Puljana Andrijevčani na svom "Buhaču" dočekuju Svačić i računaju na ostanak bodova kod kuće. Neće im biti lako, Svačić je nepredvidljiva momčad sposobna pomrsiti planove favoritima. Belišćani u Kupu nisu mogli protiv Bednje, od koje su izgubili s glatkih 3:0, ali u današnje popodne na svom Gradskom stadionu žele potvrditi ulogu favorita protiv Bedema. Belišćani su prošlo kolo ostali bez sva tri boda u Starom Slatniku, nakon što je Svačić zabio pogodak u 96. minuti, sad je na redu Bedem, koji na kontu ima tri jedinice, pobjedu, remi i poraz. Požeška Slavonija jedina je s trećeligaškog Istoka otišla u osminu finala Kupa (pobjeda nad Oriolikom od 3:0), a u 4. kolu dolazi joj Tomislav iz Cerne. Domaćin je apsolutni favorit i teško će Cerani do prvih ovosezonskih bodova. Na dnu bez bodova je i županjski Graničar, koji se nada da saldo može popraviti u Slavonskom Brodu kod solidnog novaka u ligi, Vinogorca. Nakon dva uvodna poraza, Čepinčani su prošlo kolo pokraj Uljare svladali NAŠK, ponovno igraju kod kuće, na noge im dolazi Slavija. Pleterničani čekaju prvi ovosezonski trobod, a Čepin novu domaću pobjedu.

   
      Standings provided by Sofascore