Osijek, 10. 09. 2024, Stadion Gradski vrt. SuperSport Hrvatski nogometni kup 24/25, 1/16 finala. Zrinski - Šibenik. Josip Sušić (8) i Emir Karalić (19) Zrinski.snimio GOJKO MITIĆ
GOJKO MITIĆ
14.9.2024., 17:15
SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA

Budiša bio korak do Rudeša, sad k njemu ide po bodove

Zrinski Osječko 1664 i bjelobrdski BSK bili su aktivni sredinom tjedna u Kupu Hrvatske, tu epizodu završili su porazom od Šibenika, odnosno Dugopolja, a već za vikend čekaju ih utakmice za bodove. Na rasporedu je 5. kolo SuperSport Prve nogometne lige, a slavonskom dvojcu iz donjeg dijela tablice nasušno trebaju bodovi. Za put prema gore i povratak samopouzdanja.

Snovi Zrinskog o još jednoj uspješnoj sezoni gase se već nakon uvodnih kola. "Pivari" nisu ni sjena prošlosezonske momčadi, kada su se do posljednjih minuta prvenstva borili za naslov prvaka i plasman u najviši rang hrvatskog klupskog nogometa. U dosadašnja četiri kola imaju samo jednu pobjedu, Ante Vukušić svojim dolaskom donio je nadu u bolje dane, ali ne može ni Ante sve sam. Kao što ne može ni Marin Stanić na vratima, teško je braniti se od nasrtaja rivala kad ispred tebe vlada propuh. Ono što je evidentno u Neretljakovoj momčadi jest da malo toga štima. Nesigurna obrana, slaba povezanost u sredini i veliki problem u napadu. Došlo je prošlog tjedna nekoliko novih igrača u redove Zrinskog, gazda Ivan Komak sve je nervozniji i od trenera Neretljaka i igrača traži da to krene puno bolje, no jedno su gazdine želje, drugo trenutačna realnost i mogućnosti ovakvog Zrinskog, koji danas (subota) u Gradskom vrtu dočekuje Croatiju iz Zmijavaca. I to je jedina dobra vijest za domaćina, Croatia nikako nije momčad za podcjenjivanje ili otpisivanje, ali mogla bi biti idealan suparnik za izlazak Zrinskog iz krize.

Bijelo Brdo, 07. 09. 2024, Igralište u Bijelom Brdu, nogomet, BSK - Opatija. SuperSport Prva Liga.snimio GOJJKO MITIĆ
GOJKO MITIĆ

Očajnički pobjeda treba i BSK-u, trenutačno najlošijoj momčadi prvenstva. Bjelobrđani su na dnu poretka sa samo jednim bodom i jednim postignutim pogotkom. Nakon tri kola Dino Babić je digao ruke i napustio klupu BSK-a, na koju je sjeo Igor Budiša. Novi trener nije imao vremena za neke velike promjene, kao i za uigravanje, Bjelobrđani su prošlo kolo izgubili kod kuće od Opatije, otišli u Dalmaciju, gdje su od ligaškog rivala Dugopolja izgubili u Kupu Hrvatske, a u nedjelju gostuju kod Rudeša, koji je prošlu etapu, pod vodstvom novog trenera Samira Toplaka, upisao prvu pobjedu. Zanimljivo, Budiša je bio korak do klupe Rudeša, zvali su ga iz Zagreba, razgovori su išli u smjeru dogovora, a onda su se iz Rudeša navodno prestali javljati. U međuvremenu je stigla ponuda BSK-a, koju je Budiša prihvatio iako je znao da ga čeka puno stresa i još više posla kako bi Bjelobrđane ostavio u prvoligaškom društvu.

U subotnje popodne u akciji će biti Cibalia, kraj Bosuta dočekuje Orijent. Vinkovčani su ovoga ponedjeljka kod susjeda u Vukovaru doživjeli prvi prvenstveni poraz, ali to ne može pokvariti njihov dobar ulazak u sezonu. Tijekom ljeta bilo je turbulencija i neizvjesnosti, uostalom kao već niz ljeta u Vinkovcima, Siniša Sesar dugo nije znao na koga uopće može računati, a onda je počelo prvenstvo i Cibalia se pokazala u dobrom svjetlu. Boljem nego što su mnogi očekivali. Sesar je naviknuo raditi u teškim uvijetima, iz momčadi izvlači maksimum, valjda će ga izvući i danas, za ostanak svih triju bodova u Vinkovcima.

   
      Standings provided by Sofascore