Tottenham Hotspur's Rodrigo Bentancur speaks to Son Heung-min at the end of the Premier League match at the Tottenham Hotspur Stadium, London. Picture date: Saturday November 12, 2022. Photo: John Walton/PRESS ASSOCIATION
PA
12.9.2024., 19:24
BILA JE TO SAMO NESLANA ŠALA

Son i njegovi iz Južne Koreje izgledaju svi isto. Za te riječi slijedi kazna

Nogometni savez Engleske (FA) objavio je kako bi veznjak Tottenhama Rodrigo Bentancur mogao biti kažnjen zabranom igranja šest do 12 utakmica zbog bizarne izjave koju je dao u posljednjem intervju. FA je od Bentancura tražio da se izjasni nakon što je nogometaš prekršio E3 o nedoličnom ponašanju tijekom intervjua, a radi se o njegovu komentaru na račun suigrača Heung Min Sona. Bentancur je, govoreći o reprezentaciji Južne Koreje, na jednoj urugvajskoj televiziji kazao kako Son i svi njegovi kolege iz reprezentacije izgledaju posve isto.

- Bentancur je optužen za navodno kršenje FA pravila E3 zbog nedoličnog ponašanja tijekom medijskog istupa. Njegova je izjava "teška povreda" koja je definirana u Pravilu E3.2 FA-a, jer je uključivala pozivanje, direktno ili implicitno, na nacionalnost i/ili rasu i/ili etničko podrijetlo - stoji u objavi FA-a.

Bentancur se ispričao suigraču, a sad se mora izjasniti i pred FA-om o tom pitanju.