Paula Petković

Paula Petković

12.9.2024., 07:10
PAULA PETKOVIĆ

Kao djevojčica po Braču se šetala u dresu - Osijeka

ŽNK Osijek ima svog Petka. Mlada nogometašica stigla iz splitskog Hajduka za sada se pokazala u dobrom svjetlu

Među pet igračica koje su ljetos pristigle u redove hrvatskih nogometnih prvakinja, uz Portorikanke Cox i Garciju, Amerikanku Porter i Slovakinju Bednarovu, koja je posljednja stigla i nije još debitirala za Osijek, najmlađa i jedina koja je stigla iz hrvatskog kluba u tom društvu je Paula Petković.

Za sve "kriva" Dragica

U Osijek je došla iz splitskog Hajduka. Rođena u Supetru, odrasla na Braču, jedan detalj iz njezina djetinjstva otkrio je Bojan Bodražić, predsjednik osječkog kluba.

- Paula vam je već sa sedam godina imala dres našeg kluba.

O čemu se radi, objasnila je mlada napadačica, koja će tek u prosincu napuniti 18 godina.

- Zasluge za to ima Dragica Cepernić, bivša igračica Osijeka, koja je također s Brača, iz istog mjesta kao i ja. Ona mi je uzor, prijateljica, premda je dosta starija od mene. Bila je jedina cura s Brača koja je bila u tim nogometnim vodama i taj dres bio je njezin poklon. Ona me je motivirala da krenem igrati nogomet, a i sada je odigrala dosta važnu ulogu da dođem u Osijek.

Nogomet je počela igrati na Braču već s pet godina. Igrala je naravno tada s dječacima. S 12 je prešla u ŽNK Split.

- Bilo mi je nezgodno svaki dan putovati trajektom. Treninzi su bili dosta kasno. Krenula sam u srednju školu u Split, pa sam se tamo prebacila, krenula u Hajduk i nakon tri godine odlučila sam doći u Osijek.

Osijek - Peamount 070924ŽNK OSIJEK RUJAN 2024FOTO: ŽNK OSIJEK
ŽNK OSIJEK

Kakav je prvi dojam nove sredine?

- Super. Osjećam se kao da sam godinama ovdje. Doista uživam biti dio ove ekipe i ponosna sam što sam dio ovoga kluba.

Nova sredina

S klupe ili s tribina prema njoj upućeni su povici "Petko, Petko". Na napadača reprezentacije Hrvatske i Dinama podsjetila je i svojim potezima. Protiv slovačkog Spartaka lucidno je propustila loptu kroz noge suigračici Lojni, koja je potom pogodila mrežu. U subotu protiv Peamounta sama je zatresla mrežu kada je primijetila kako se irska vratarka nije stigla vratiti u svoj prostor. Ima li kakve rodbinske veze s pravim Petkovićem?

- Nisam s njim ni u kakvom rodu koliko ja znam. Tko zna, možda i imamo nešto zajedničko s obzirom na to da, kako ste vi rekli, podsjetila sam na njega. Sviđa mi se kao igrač.

OZLJEDA LUBINE NIJE TAKO STRAŠNA

Paula je pred kraj prvog poluvremena utakmice s Peamount Unitedom zamijenila Anelu Lubinu, koja je napustila teren zbog ozljede, a odmah je intervenirala i liječnička služba. Kako je podljev bio velik, pomislilo se čak i na puknuće kosti u stopalu, što bi automatski značilo višemjesečnu odsutnost s terena. Čini se kako ozljeda hrvatske reprezentativke nije tako strašna kako se činilo na prvu. Podljev je velik, ali je jako dobar znak što je igračica već dan poslije mogla gotovo normalno stati na nogu. Naravno, dodatni liječnički pregled pokazat će karakter ozljede.

ŽNK Osijek krenuo je uspješno u novu sezonu. Nakon uspješno odigranog turnira prvog kruga Lige prvakinja samo dan poslije uslijedio je i prvi susret u Prvoj HNLŽ i uvjerljiva pobjeda nad Neretvom iz Metkovića. U nedjelju gostuju kod Dinama, a onda 19. rujna novi europski izazov protiv nizozemskog Twentea koji je po svemu veliki favorit.

- Prije svega mi smo pokazali kako zaslužujemo biti među 28 ekipa i da ova ekipa zaslužuje velike stvari. Pred nama je prvenstvena utakmica. Uvijek gledamo sljedeću utakmicu, tako da će fokus na Europi biti kada za to dođe vrijeme. Cilj je dati sve od sebe i pokazati se u najboljem svjetlu - vrlo zrelo zaključila je mlada napadačica Osijeka i maturantica, koja je u ponedjeljak krenula u Ekonomsku školu u Osijeku.