12.03.2022., stadion Poljud, Split - Hrvatski Telekom Prva liga, 27. kolo, HNK Hajduk - GNK Dinamo. Josip Misic i Marko Livaja. Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL
PIXSELL/MIROSLAV LELAS
12.9.2024., 17:59
DERBI VJEČNIH RIVALA

Dinamo nije i neće biti - opušten

Sutra se s početkom u 20 sati igra najveći derbi hrvatskog nogometa, vodeći Dinamo na Maksimiru čeka trećeplasirani Hajduk. U predvečerje derbija različita raspoloženja u klupskim taborima, na Poljudu rasulo, u Maksimiru mir i fokus na utakmicu. Trener Hajduka Gennaro Gattuso, prema odluci kluba, nije održao klasičnu konferenciju za medije uoči derbija. Nakon što su javnost svojim istupima zabavili i digli buru oko kluba bivši sportski direktor Nikola Kalinić, potim i predsjednik kluba Ivan Bilić, odluka je kako je dosta priče, pod izgovorom da se želi osigurati mir za momčad u ovom turbulentnom razdoblju. Gattuso je, na kraju, utakmicu s Dinamom najavio samo za klupsku stranicu. I to s nekoliko uobičajenih i suhoparnih rečenica.
- Igramo protiv kluba koji je naviknuo na ovakve utakmice. Oni ih igraju stalno, a mi moramo biti veliki Hajduk. Idemo u Zagreb po dobar rezultat. Dinamo je dobar, a mi ćemo dati sve od sebe - poručio je trener Hajduka, koji se nakon posljednjih cirkusa u Splitu vjerojatno pita “kamo sam ja to došao”.
Trener Dinama Sergej Jakirović u opuštenoj je atmosferi najavio derbi u kojem je Dinamo favorit. No Modri znaju da ih ne čeka lagan posao.
- Očekuje nas derbi, prava utakmica, u kojoj je svejedno tko je u kakvoj formi, zna se što ona nosi. To je uvijek utakmica za prestiž, veliko rivalstvo. Oporavili smo se od sitnih ozljeda, vratili su nam se reprezentativci. Jako važno mi je da su se svi vratili zdravi. Naravno, želimo tri boda u derbiju - rekao je Jakirović i ostavio pod upitnikom nastup Josipa Mišića u derbiju.
- Vidjet ćemo, ali je jasno da nećemo forsirati ništa jer ima jako puno utakmica. Tu pušem i na hladno, kad se samo sjetim situacije s Petkovićem, koji je želio igrati derbi pa se na kraju ozlijedio. Da je peti mjesec, onda nek se raspadne, kako se kaže. Ali sad nećemo riskirati - objasnio je trener Zagrepčana.