NK GORICA
11.9.2024., 20:06
KUP HRVATSKE

Đakovčani bili blizu senzacije, BSK se oprostio u Dugopolju

Devet utakmice odigrano je u srijedu u sklopu 16-ine finala SuperSport nogometnog Kupa Hrvatske. U akciji je bilo i šest slavonskih ligaša, a neki od favorita imali su itekako težak zadatak. Prvoligaš Gorica teško je opravdao svoj ugled u Đakovu. Trećeligaš Croatia se na svom Pazarištu sjajno nosio s prvoligašem iz Turopolja, hrabra partija ipak je ostala bez velike nagrade. Nakon 90. minuta nije bilo golova, u produžetku su gosti poveli pogotkom Djua i činilo se da je Gorica slomila otpor trećeligaša. No Đakovčani su se odbijali predati, krenuli su po izjedanačenje i to im se isplatilo u 118. minuti, kada je Mislav Dogan zabio za 1:1. Sve je otišlo u lutriju penala u, kojoj je Gorica ipak bila bolja i teško izborenom pobjedom od 5:4 otišla u osminu finala. Na svom terenu dobru su partiju prikazali i nogometaši Pitomače. Akassou je razveselio tribine već u 4. minuti, a za Rudeš je poravnao Stipić. Odluka je pala u 76. minuti, kada je za goste pogodio Brajković za konačnih 2:1.

Iz preostalog kvarteta s istoka Lijepe Naše dalje je prošla Slavonija, koja je u Požegi ugostila Oriolik. Sve dvojbe riješene su u razmaku od samo devet minuta. Prvi pogodak za domaćine zabio je Jagodić u 45. minuti, a Šubara je u 50. i 54. slomio otpor momčadi iz Oriovca. Belišće se nije dobro provelo u Beletinecu, domaća je Bednja trima pogodcima potvrdila svoje mjesto među 16 najboljih. Od 69. minute gosti su ostali s igračem manje, ali već su bili inkasirali dva pogotka, tako da je sve bilo jasno. Međusobni sudar članova SuperSport Prve nogometne lige bio je u Dugopolju, gdje gosti iz Bijelog Brda nisu uspjeli postići pogodak. Primili su jedan, a to znači i oproštaj od Kupa. Put BSK-a zaustavljen je u 36. minuti, kada je iz penala precizan bio Kekez.

Najviše pogodaka viđeno je u Samoboru, gdje je domaćin u uvodnom dijelu uzdrmao prvoligaša. Nakon 16. minuta bilo je 2:0, a nakon šoka Lokomotiva se brzo oporavila, te je sprašila četiri lopte u suparničku mrežu. Lagan posao nisu imala ni dva preostala elitna člana, Varaždin je u gostima svladao Gaj (Mače) 2:1, a Slaven Belupu jedan pogodak bio dostatan za pobjedu u Kustošiji. Među 16 je i Bjelovar, koji je sa 4:0 nadvisio Jasku.

Poznato je 12 sudionika osmine finala, a svoje treba odraditi još udarni prvoligaški kvartet. Hajduk 17. rujna gostuje kod Bilogore, dan poslije igraju Varteks i Osijek te Neretvanac i Rijeka, a 25. rujna osminu finala zatvaraju Banjole i Dinamo.